МіжсезонняНовини

Кубок КРАФ: «Юність-Благо» – перший переможець турніру



11 серпня у фінальному поєдинку розіграшу Кубка асоціації Калуського району зійшлися «Гарда» і «Благо-Юність» – матч де було все: голи, камбек, вилучення, пенальті, шквал емоцій… І все це у видовищному та напруженому поєдинку з першої до останньої хвилини.

Вже перша атака команди Романа Мотуза увінчалась голом. Андрій Вацеба зі стандарту на правому фланзі подав до воріт суперника, там перший на м’яч вискочив Роман Третяк, переправивши того у ворота – 0:1. За 10 хвилин «Гарда» зрівняла рахунок. В центрі поля Андрій Рибачин розіграв «стінку» з Максим’яком і побіг далі до воріт верхнянської команди. По дорозі пройшов між Канюком і Турчанським і вмудрився віддати передачу між ніг Подолюка на Тараса Пецківа, який вискочив віч-на-віч з Михайлом Макогоном. Далі діло техніки – прийняв м’яч і правою ногою відправив у сітку воріт – 1:1. В кінці першого тайму в «Юності» знову спрацював стандарт, цього разу Андрій Вацеба виконав подачу з лівого флангу. Новачок верхнянців прострілив низом і здавалось м’яч вилетить за межі поля повз стійку, але Андрій Канюк під час удару змістився на дальню штангу і там замкнув подачу партнера – 1:2.

Кубок КРАФ: «Юність-Благо» - перший переможець турніру 2
фото Володимира Василечко для «Благо-Юність»

По перерві калушани вдруге відігралися. Степан Гудак з правого флангу навісив на лінію воротарської площі, де на м’ячі опинився Тарас Пецків і ударом головою вдруге засмучує голкіпера «Благо-Юності» – 2:2. Далі безглуздий вчинок від Івана Максим’яка, який двома руками намагався зловити м’яч в польоті, хоча до нього не дотягнувся (принаймні так здалось), проте головний арбітр матчу увидів гру рукою, за що нагородив «гірчичником» гравця «Гарди», який виявився другим і вилучив Максим’яка з поля.

За цих подій очікувалось, що калушани відійдуть до власних воріт і гратимуть на утримання рахунку, але підопічні Володимира Магаса не забували про власні атаки. В одній з них Андрій Рибачин в центрі поля (своїй частині) отримав м’яч від партнера , розібрався з Вацебою і Третяком та вибіг на ворота суперника. Втрачаючи швидкість і відчуваючи подих суперників за спиною, вирішив пробити по воротах лиш увійшовши у штрафний майданчик. І не прогадав, м’яч пролетів над воротарем – 3:2. Міг збільшувати перевагу «Гарди» Степан Гудак, але після його удару за меж штрафної площі м’яч влучив у поперечину. Матч йшов до свого завершення, коли у компенсований час «Благо-Юність» вирвала нічию. Андрій Вацеба записав третій асист на свій рахунок, а Олег Павлюк дотягнувшись до м’яча з подачі партнера в район 11-метрової позначки, в один дотик відправляє «круглого» у ворота – 3:3. Богдан Кузів безсилий в цьому епізоді врятувати свою команду, після чого поступився місцем у воротах Івану Бабію для серії післяматчевих пенальті. Проте не Бабій став героєм у цій серії з 11-мертовими, а його візаві Михайло Макогон, який парирував удар Андрія Рибатчика, чого було достатньо для загальної перемоги в турнірі.

Отож, першим володарем Кубка Калуської районної асоціації футболу стає команда «Благо-Юність» (Верхня).

Кубок КРАФ: «Юність-Благо» - перший переможець турніру 3
«Благо-Юність» (Верхня) – переможець Кубка асоціації Калуського району 2021 (фото Володимира Василечко)

Кубка Калуської районної асоціації футболу, ФІНАЛ

«Гарда» (Калуш) – «Благо-Юність» (Верхня) – 3:3 (1:2) пен. 4:5

Голи: Пецків (12, 54), Рибатчин (73) – Третяк (2), Канюк (41), Павлюк (90+2)

«Гарда» (стартовий склад): Кузів, Олевич, Микуляк, Гудак, Яневич, Кулинин, Ковальчук, Борщ, Рибачин, Максим’як, Пецків.

«Благо-Юність»: Макогон, Канюк (Романчук, 46), Подолюк, Долотко (Танчин, 65), Турчанський, Лаврук, Вацеба, Курташ (Кукурудз, 63), Третяк, Герин (Москалик, 46) – Христонько (Павлюк, 46).

11 серпня 2021, м. Калуш, стадіон «Хімік» – 18:30

Арбітр: Любомир Римарчук.

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!