Друга лігаНовиниПерша лігаТопЧемпіонат області

Дві ліги по 14 команд: Виконавчий комітет ІФАФ затвердив учасників футбольного сезону 2021-2022



В Україні спостерігається справжній футбольний «Бум», кількість професіональних команд щороку тільки збільшується. Не виняток і регіональний футбол, зокрема й Івано-Франківська область. Виконавчий комітет ІФАФ затвердив учасників змагань чемпіонату та першості області. Участь приймуть 28 команд – по 14 у першій і другій лігах.

Дещо не звичний список команд першої ліги. Насамперед кидається в око відсутність чемпіона і володаря Кубка Івано-Франківської області – черніївського «Урагану». Скоріше за все команда Михайла Ткачука зосередиться виключно на чемпіонаті України серед аматорських команд. Також немає ФК «Турки», яка припиняє виступи в обласних змаганнях.

Натомість підвищення отримали переможець другої ліги «Благо-Юність» (Верхня); віце-чемпіон першості області ФК «Вільхівці»; «Карпати» (Кути) – «бронзовий» призер другої ліги; ФК «Калуш» – команда, яка у минулому сезоні знялась з Другої ліги ПФЛ і не змогла відразу заявитися на «область» через пандемію COVID-19 (таке позиція клубу) і екс-команда ФК «Збора», яка переїхала в Калуш і заявилась на чемпіонат під назвою «Гарда» (Калуш).

Так як перші три команди підвищились в класі за спортивним принципом, а ФК «Калуш», як «невдаха» Професіональної ліги України, то питання виникають щодо іншої калуської команди.

Офіційно не вказано на якій підставі «Гарду» (чи правильніше «Ґарда» від «Garda Kalush», те саме і «Блаґо-Юність» від «Blago-Юність», але то таке…) взяли до числа першої обласної ліги, але є думка, це сталось при умові, що команда Володимира Магаса повинна брати участь у змаганні ААФУ. Так як ІФАФ делегувала двох учасників в аматорський чемпіонат України, використавши свої квоти, «Гарді» запропонували виступати в Кубку України серед аматорів. У минулому році похожа ситуація виникла з «Варатиком», який перебрався до першої ліги завдяки виступам в аматорському чемпіонаті України, а фінішували в другі лізі 2019-2020 всього на 8-му місці.

Отже, пропонуємо ознайомитися з усіма учасниками Чемпіонату області у сезоні 2021-2022:

1. «Ніка-Вовчинець» (Івано-Франківськ)
2. «Нафтовик» (Долина)
3. «Покуття» (Коломия)
4. «Пробій» (Городенка)
5. ФК «Вільхівці»
6. «Сокільське» (Тюдів)
7. «Прикарпаття-Тепловик» (Івано-Франківськ)

8. «Благо-Юність» (Верхня)
9. «Бескид» (Надвірна)
10. «Карпати» (Кути)
11. «Гарда» (Калуш)
12. «Карпати» (Брошнів-Осада)
13. «Варатик» (Коломия)
14. ФК «Калуш»

У Першості області (друга ліга) в поточному сезоні зіграє також 14 команд. Ряд команд повертаються в обласні змагання – «Прут» (Делятин), «Гуцульщина» (Косів), «Кремінь» (Пістинь). А припиняють свої виступи ФК «Вербівці», «Сокіл» (Коршів), «Касова» (Бовшів).

Пропонуємо список команд-учасників Першості області у сезоні 2021-2022:

1. «Прут» (Делятин)
2. «Темп» (Заболотів)
3. «Хутровик» (Тисмениця)
4. «Обрій» (Чернятин)
5. «Карпати» (Старі Богородчани)
6. «Гуцульщина» (Косів)
7. «Прометей» (Матеївці)

8. «Микуличин» (Яремче)
9. ФСК «Галич» (Галич)
10. «Карпати» (Болехів)
11. СФК «Богородчани» (Богородчани)
12. «Придністров’я» (Прибилів)
13. «Краснопіль» (Солотвин)
14. «Кремінь» (Пістинь)

Старт змагань в обох лігах – 22 серпня. Календарі будуть складені з урахуванням календарів Всеукраїнських змагань з футболу, в яких приймають участь представники нашої області.

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!