НовиниПерша лігаЧемпіонат області

Хто виступатиме в першій лізі обласного чемпіонату?



16 липня завершився заявочний період для команд на участь в змаганнях під егідою Івано-Франківської обласної асоціації футболу – чемпіонат і першість області, Кубок області.

Поки організатори змагань обробляють заявки команд і формують ліги поміркуємо хто може брати участь в Чемпіонаті Івано-Франківської області в сезоні 2021-2022.

За підсумками чемпіонату, що минув, останнє місце зайняла команда ФК «Турка», яка за регламентом 2020-2021 повинна понизитись до другої ліги. Решта 10 команд зберігають право грати в першій лізі – «Ураган», «Прикарпаття-Тепловик», «Сокільське», «Покуття», «Нафтовик», «Ніка-Вовчинець», «Карпати» (Брошнів-Осада), «Пробій», «Варатик» і «Бескид».

Якщо ФК «Турка» понижається до другої ліги відповідно повинна, як мінімум одна команда підвищитись до першої ліги. Переможець Першості області – «Юність» (Верхня), саме цей колектив повинен замінити представника Коломийщини в першій лізі.

Хто виступатиме в першій лізі обласного чемпіонату? 2

Тим більше, напередодні «Юність» об’єдналась з командою «УКД-Благо» і виступатиме під назвою «Благо-Юність». За повідомленням «об’єднаної команди» всі гравці «Юності» виявили бажання залишитись у команді і з’явилась можливість залучення кращих гравців «УКД-Благо» (чемпіона Івано-Франківської ОТГ), також очікуються цікаві трансфери, в тому числі гравців з професійних команд. Є чутки, що до верхнянців приєднається досвідчений Андрій Вацеба, в якого влітку завершився контракт з професійним клубом «Прикарпаття», а також лідери брошнівських «Карпат» – Юрій Гладенький та Володимир Христонько.

Своє бажання виступати в першій обласній лізі висловила команда «Колос Городенківщини», яка фінішувала 2-ю в першості області. Про це повідомив тренер вільхівців Роман Куртяник кореспонденту газети «Край». Причому, головний спонсор, директор ППА «Вільхівці» Іван Приймак підтримує бажання команди грати в першій лізі: «Маємо гарний стадіон, і хочемо, щоб і футбол був на високому рівні». Може змінитись і назва команди в новому сезоні на ФК «Вільхівці» або «Чайка».

Хто виступатиме в першій лізі обласного чемпіонату? 3

ФК «Калуш», який припинив свою участь в другій лізі ПФЛ з сезону 2020-2021 років., після пониження в класі планує відновити виступи в змаганнях Чемпіонату Івано-Франківської області. З відповідним офіційним листом керівництво ФК «Калуш» вже звернулось до Івано-Франківської обласної асоціації футболу. Калушани хочуть, щоб їх прийняли відразу в першу лізу, посилаючись на пандемією COVID-19 і ряд інших причин, були змушені припинити виступи в Чемпіонаті України ПФЛ і не мали можливості виступати в Чемпіонаті Івано-Франківської області з футболу в сезоні 2020-2021.

Така ініціатива знайшла належну підтримку зі сторони влади міста Калуша та міської Федерації Футболу. Формування оновленої команди повинно відбутись з числа випускників футбольного відділення Калуської ДЮСШ, які протягом останніх років вдало виступали в змаганнях ДЮФЛУ чемпіонатів України та Івано-Франківської області. Молодь вже тренується на стадіоні «Хімік» під керівництвом головного тренера Петра Лесіва та тренера Василя Федоріва. Також до складу ФК «Калуш» керівництво клубу планує залучати молодих перспективних місцевих виконавців з команд Калуського району і області. 16 липня ФК «Калуш» провів спаринг з командою ФК «Мостище» (заявилась на першість Калущини), перемога калуської команди 6:4.

Отож ми передбачаємо збільшення учасників Чемпіонату Івано-Франківської області до 13-14 команд: «Ураган», «Прикарпаття-Тепловик», «Сокільське», «Покуття», «Нафтовик», «Ніка-Вовчинець», «Карпати» (Брошнів-Осада), «Пробій», «Варатик», «Бескид», «Благо-Юність», «Колос Городенківщини», ФК «Калуш», можливо ФК «Турка» або «Карпати» (Кути).

Чому ФК «Турка» чи «Карпати» (Кути)? В разі комплектації першої ліги з 14 команд (максимальної кількості) «Турку» можуть залишити серед учасників вищої ліги. Команда провела кілька контрольних матчів. Зокрема президент ФК «Турка» Мирослав Червінський організував турнір пам’яті Михайла Вишиванюка, який пройшов у селі Іванівці (Коломийський р-н), а його команда поступилася у фіналі місцевому колективу «Підгір’я».

Хто виступатиме в першій лізі обласного чемпіонату? 4

Є варіант з кутськими «Карпатами» (бронзовий призер першості області). В минулому сезоні клуб отримав велике фінансування від спонсорів, допомогу в розвитку інфраструктури на стадіоні «Авангард». Можливо на цьому спонсори не зупиняться і вимагатимуть від «Карпат» більших звитяг.

Ще одна команда, яка боролась за найвищі місця в другій лізі і була серед претендентів на підвищення – ФК «Вербівці», які ще минулого тижня зі своїм майбутнім не визначились (!). Менеджер команди Іван Редчук зауважив, що наразі жодних планів стосовно майбутнього команда не складала: «Чи варто далі грати, у Вербівцях ще не обговорювали. Тим часом, варто обернутися обличчям до молодіжного футболу Городенківщини. Адже переважну більшість команд становлять «заробітчани» з інших міст і областей, які не мають натхнення до гри, а виходять лише, аби підзаробити грошей. Лише вихідці з нашого краю вміло та самовіддано боронитимуть його честь на футбольному полі. А щоб мати гідних футболістів, треба їх довго належно тренувати».

Отож, це лише припущення нашої редакції, а офіційних учасників і формування ліг чекаємо найближчим часом від ІФАФ.

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!