Кубок ЧМРОНовиниТопЧемпіонат області

ЗБОРА – ПРУТ В – 1:1 пен 2:4. Тотальний захист тріумфує



Фінальний матч Кубка чемпіонів міст і районів між ФК «Збора» і «Прут» Видинів відбувся на головні арені Івано-Франківської області – стадіоні «Рух».

Команди по різному пройшли шлях до головного поєдинку турніру. «Прут» лише в останньому матчі групового турніру виборов путівку у плей-офф перемігше конкурента – «Довбушівець» (Печеніжин) (3:1). У чвертьфіналі важке протистояння з іншим представником Коломийщини – матеївським «Прометеєм», а в півфіналі змусили знятися зі змагань «Перспектив», перемігше їх у першому домашньому матчі 7:0.

«Збора» з початком сезону стабільно-потужно проводив свої матчі не залишаючи питань щодо переможця в кожному поєдинку. Лише одна нічия в групі з «Металістом» і 9 виграшів на шляху до фіналу. Напередодні зборяни ще й забезпечили чемпіонство в районному чемпіонаті за два тури до його завершення.

Зі стартовим свистком «Збора» взяла м’яч під свій контроль створюючи небезпеку біля воріт Петра Воротняка. Спочатку Андрій Кулинин пробивав штрафний удар у ствір воріт, воротар спокійно взяв м’яч. За хвилину по тому з подачі кутового Пецків вискочив вище всіх намагаючись перекинути м’яч над воротарем , той у стрибку зняв м’яч з ноги Олевич, який набігав замикати гольовий момент.

Відповідь «Прута» не забарилась. Турчинський за меж штрафного майданчика пробив низом по воротах, м’яч пролетів повз стійку. Відразу з подачі Мурмилюка від кутового прапорця Шлемко перший на м’ячі і головою спрямував його у ворота Кузіва – 0:1.

Приголомшена «Збора» побігла відіграватись, а видинівці перейшли у захист, роблячи ставку на контратаку. Одна з таких атак ледь не увінчалась другим взяттям воріт Кузіва. Попович завдав удар з гострого кута за меж штрафного майданчика, кіпер перевів на кутовий.

У другій половині першого тайму перевага команди з Калущини зростала з кожною хвилиною. На 34-й Коско промчався правим флангом, далі віддав на Рибатчина, а той зробив поперечний простріл в здовж штрафного майданчика ближче до 11-метрової позначки, на добіганні Пецків дотягнувся до м’яча, але удар у нього не вийшов, м’яч пройшов повз ворота. Далі Драган проривався через ряд гравців «Прута» до воріт, але спіткнувся об другу хвилю захисту. Не використав свій момент Гудак, який у штрафному майданчику суперника пробивав по воротах, але на шляху м’яча опинився захисник. Під завісу першої половини матчу Рибатчина за меж карного майданчика вистрілив по воротах, але м’яч, як то кажуть – «не сів на ногу».

У другому таймі ситуація на полі не змінилася. «Збора» продовжила окупацію воріт Воротняка і на 50-й хвилині свого досягли. Гудак з лівого флангу навісив на лінію воротарського майданчика, там Пецків пробив по воротах, Воротняк зреагував і відбив м’яч, але на добиванні Драган все таки відправляє «круглого» за лінію воріт – 1:1.

Надалі «Збора» не зменшувала оборотів нагнітаючи напружену ситуацію на половині поля суперника. Сам автор другого забитого голу в матчі змарнував декілька хороших нагод. За три хвилини після забитого голу опинився віч-на-віч з кіпером «Прута», але й сам не сподівався на такий перебіг подій втратив м’яч у простій ситуації. За 10 хвилин Драган далі опинився у схожій ситуації, стоячи без опіки у штрафному майданчику отримав м’яч і знову не зміг його обробити. З подачі кутового вище всіх вискочив Микуляк пробивши головою, але Воротняк на місці.

Проте найкращий нагоду вивести вперед зборян втратив Пецків. На 69-й хвилині з чергової подачі від кутового прапорця м’яч пролетів повз всіх і потрапив до нападника «Збори», той довго не думаючи пробив по воротах, але вцілив у поперечину воріт. Мар’ян Джус, який вийшов на заміну, провірив себе на фартовість, пробивши за меж штрафного, але по центру, саме туди, де був воротар.

Лише в останні 10 хвилин матчу, після ряду проведених замін, «Прут» загасив запальний наступ суперника. «Збора» так і не змогла дотиснути видинівську команду, перевівше протистояння у пробиття післяматчевих пенальті. На голи Федорина і Яневич «Прут» відповів у двічі більше – Попович, Турчинський, Гавдуник і Шинкарик приносять перемогу в Кубку чемпіонів міст та районів Івано-Франківської області сезону 2020-2021 років команді «Прут» Видинів.

Можна багато говорити про посмішку фортуни до команди Василя Плетяка, але безперечно героєм, не тільки у серії пенальті, а в матчі, став воротар Петро Воротняк, який дотягнув свою команду до фінального свистка після чого парирував удари Ковальчук і Олевич.

Кубок ЧМРО, Фінал

ФК «Збора» (Калуський р-н) – «Прут» (Видинів, Снятинський р-н) – 1:1 (0:1) пен. 2:4

Голи: Драган (50) – Шлемко (8)

Пенальті: Попович (0:1), Федорин (1:1), Турчинський (1:2), Ковальчук (воротар), Гавдуник (1:3), Яневич (2:3), Шлемко (воротар), Олевич (воротар), Шинкарик (2:4)

«Збора»: Кузів, Яневич, Олевич, Микуляк, Коско, Драган (Ковальчук, 78), Кулинин, Гудак, Гончар (Рибатчин, 12), Борщ (Федорин, 66), Пецків (Джус, 82).

«Прут»: Воротняк, Лазарук, Плехтяк (Симака, 75), Винничук, Аронець (Миронюк, 89), Турчинський, Шлемко, Шинкарик, Мурмилюк (Гавдуник, 86), Синюк, Попович.

Попередження: Олевич, Драган, Джус, Федорин – Лазарук, Попович, Шлемко.

10 червня 2021 року. 17:00. Івано-Франківськ, стадіон «Рух»

Арбітр: Мирослав Липко
Асистенти арбітри: Богдан Морозюк, Олег Луцький

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!