НовиниТопЧУ Аматори

ВАРАТИК (Коломия): цифри і факти в чемпіонаті України серед аматорів



Коломия не залишилася без чемпіонату України серед аматорських команд в сезоні 2020/2021. На зміну «Покуття», яке представляло місто попередні три сезони, прийшов «Варатик», для якого – дебют на такому рівні.

Молода команда розпочала свій шлях в 2019 році заявившись на першості Івано-Франківської області. В наступному році «Варатик» провів перший матч в чемпіонаті області і паралельно прийняв участь в чемпіонаті України серед аматорських команд.

30 травня підопічні Андрія Олійника провели останній матч на груповій стадії зазнавши поразки від «старожила» аматорського футболу України «ОДЕКа» Оржів. У кожному з таймів «ОДЕК» забив по голу у ворота Ігоря Гавадзюка: у першому таймі відзначився Владислав Семенчук, а по перерві Олег Кошка – 0:2.

Отож, підбиваємо підсумки «Варатика» в групі «1» ААФУ сезону 2020/2021 років.

ВАРАТИК (Коломия): цифри і факти в чемпіонаті України серед аматорів 2
матч проти УСК “Довбуш”

Коломияни провели 16 матчів, в яких не здобули жодної перемоги, 1 раз звели матч до нічиї і зазнали 15 поразок, посівши останнє, 9-е місце, в групі «1». Нічию здобули в першому турі, відігравши три голи у ворота «Аргона» (3:3), після чого слідувала 15-матчева серія з поразки. Гірший результат серед команд ААФУ має лише кропивницька «Зірка», яка у 22-х матчах групи «3» не заробила жодного залікового балу.

«Варатик» багато пропускав і мало забивав суперникам. Всього 8 забитих голів і 57 пропущених. З них у другому колі забили 1 гол, Петро Уштан відзначився у воротах чернівецького «Довшува» 4 квітня (перший матч у весняній частині для «Варатика»). Після чого пішла затяжна «суха» серія в семи поєдинках. Пропустили у другому колі 28 м’ячів.

Найкращий бомбардир команди – Ігор Крамар. У 16-ти зіграних матчах забив 5 голів (з них 2 пенальті). Петро Уштан окрім «Довбуша» забивав ще «Агрону» – 2 голи в активі. І одного разу відзначився Роман Гаврилюк (у ворота «Довбуша»).

ВАРАТИК (Коломия): цифри і факти в чемпіонаті України серед аматорів 3
Ігор Крамар з м’ячем в поєдинку проти ФК “Агрон”

Не приємна статистика у воротарів. Найбільше часу у воротах простояв Михайло Ходорко, який у зимове міжсезоння перебрався у надвірнянський «Бескид», 586 хвилин у 7 матчах і пропустив 26 м’ячів. В другому колі основним воротарем був Ігор Гавадзюк – 579 хвилин у 7 матчах і 19 пропущених м’ячів. Також захищали ворота Андрій Синчишен – 270 хвилин, 3 матчі, 11 голів; і Остап Жидак всього 5 хвилин на полі у 2 поєдинках і 1 пропущений гол.

Щодо Остапа Жидака, то хлопчині наступного тижня виповниться 16 років. У матчі проти «Вотранса» коломияни «горіли» 3:0, та ще й привезли одинадцятиметровий у власні ворота на останній хвилині поєдинку. Андрій Олійник замінив Ігоря Гавадзюка на Остапа Жидака саме на момент з пенальті. Тоді Остап пропустив, але не від будь кого, а самого екс-гравця збірної України Артема Федецького.

ВАРАТИК (Коломия): цифри і факти в чемпіонаті України серед аматорів 4
Артем Федецький і Остап Жидак

Загалом за «Варатик» були заграні 28 футболістів з 30 заявлених. Не пощастило вийти на поле Максиму Сисаку, який покинув команду після першої частини сезону, та Андрію Олійнику. Тренер потрапив до заявки на весняну частину, але на поле так і не вийшов.

Найбільше часу на полі провів лідер команди Ігор Крамар – 1440 хвилин. Далі йдуть Роман Гаврилюк – 1350, Роман Левандович – 1332, Павло Уштан – 1262, і позначку в 1000 хвилин переткнув Олег Блонський – 1036.

Двоє гравців взяли участь у всіх 16-ти матчах – Ігор Крамар і Роман Левандович; по 15 в активі Романа Гаврилюка, Олега Дишука і Павла Уштана; 14 разів на полі з’являлися Роман Стасюк і Володимир Іваничук.

24 рази футболісти «Варатика» отримували жовті карточки. Рекордсменом в цій категорії є Василь Маковійчук в пасиві якого 3 «гірчичника». По два отримали Володимир Бедзінський, Олег Блонський, Дмитро Куник, Роман Левандович і Петро Уштан. Останнього брат близнюк, Павло Уштан, награв на єдину червону карточку в команді. Сталося це в матчі з «Юністю», який пройшов у селі Нижня Білка. На 15-й хвилині поєдинку після удару по воротах гравця «Юності» м’яч влучив у руку Павлу Уштану, який стояв на лінії воріт. Арбітр матчу (Шевчук А.М.) вказав на 11-метрову позначку, а захисника покарав червоною карточкою.

ВАРАТИК (Коломия): цифри і факти в чемпіонаті України серед аматорів 5
Тарас Михалик проводить мастер-клас

Найстаршим футболістом, який брав участь в матчах за «Варатик» є граючий тренер воротарів Андрій Синчишен (02.11.1978 р.н.); наймолодший – Роман Сметанюк (25.06.2005 р.н.) і Остап Жидак (11.06.2005).

Дебют команди Андрія Олійника на Всеукраїнській арені видався не вдалим у плані результату, але у підборі досвіду і молоді «Варатик» ще проявить себе. Тай цей сезон коломияни можуть записати в свій аткив здобутків.

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!