Друга лігаТопЧемпіонат України

КАРПАТИ Г – УЖГОРОД – 0:3. Галичани програють у надважливому матчі



На старті поєдинку команди обмінялися спробами гольових моментів, однак до реальної гостроти не дійшло. На 8-й хвилині Вадима Мердєєва вивели тет-а-тет з кіпером «Ужгорода», однак гол забили з положення поза грою. За декілька хвилин закарпатська команда провела хорошу атаку: Сергій Машталір віддав у центр на Юрія Чонку, той пробивав низом з-за меж штрафної, але Остап Вульчин перевів на кутовий.

Ужгородці організували вбивчу контратаку на 16-й хвилині: Адріан Пуканич пасом від власної половини поля вивів на оперативний простір Вадима Ференцика, той звільнився з-під опіки і реалізував вихід з кіпером — 0:1.

«Карпати» відповіли дальніми ударами Богдана Козака та Романа Лебедя — не точно. А на 36-й хвилині Вадим Мердєєв з позиції лівого інсайду пробивав у дальній кут — Михайло Готра здійснив сейв. А ще через дві хвилини воротар закарпатської команди знову врятував, перевівши на кутовий – головою у штрафному майданчику пробивав Богдан Козак.

На 44-й хвилині після подачі з лівого флангу з якихось 5-ти метрів бив Вадим Семчук, однак Стефан Федак завадив нанести точний удар. Ще один момент мав Роман Лебедь вже на 45-й хвилині — кіпер «Ужгорода» зіграв надійно.

У другому таймі обидві команди обмінялися напівмоментами. До справжньої небезпеки дійшло на 55-й хвилині, коли Сергій Майборода вискочив сам на сам після пасу Адріана Пуканича, але нападник пробив не точно.

Трохи пізніше «Карпати» у ході контрвипаду загрожували воротам «Ужгорода»: з-за меж штрафної пробивав Роман Лебедь — Михайло Готра у стрибку взяв цей м’яч. На 64-й хвилині Вадим Мердєєв загрожував обвідним ударом лівою — м’яч просвистів біля стійки воріт.

Опісля цього наставник господарів, Володимир Васютик, провів подвійну заміну – замість Вадима Ференцика та Юрія Чонки з’явились Павло Тищук та Роман Цень. Це відразу дало результат.

Павло Тищук вигриз м’яч на лівому фланзі, віддав на Адріана Пуканича, той адресував на Сергія Машталіра, який після заміни пішов грати ближче до атаки. Гравець «Ужгорода» пройшов опонента і прострілив вздовж лінії — Роман Никитюк на пару з Остапом Вульчином заштовхали м’яч у власні ворота – 2:0.

Під кінець матчу ужгородці добили галичан, провівши третій гол на 84-й хвилині. Адріан Пуканич віддав на вільного Володимира Дурана у штафному, той звільнився з-під опіки і пробив між ніг Остапу Вульчину — 0:3.

Опісля цього ще один момент мав Сергій Майборода, але пробив повз ворота. Таким же неточним був удар і Андрія Бея. У компенсований час Роман Лебедь пробивав з-за меж штрафної — мимо воріт.

0:3 — ФК «Ужгород» впевнено перемагає і бере реванш за поразку у першому колі з таким же рахунком. Закарпатська команда продовжує очолювати групу А Другої ліги. Тепер у них 47 залікових пунктів. А підопічні Романа Гнатіва, після успішного старту весняної частини, ближче до завершення чемпіонату здають свої позиції, втрачаючи важливі бали з конкурентами за вихід до Першої ліги.

Чемпіонат України, Друга ліга група А, 22-й туру

«Карпати» (Галич) – ФК «Ужгород» – 0:3 (0:1)

Голи: Ференцик (16), Вульчин (АГ, 65), Дуран (84)

«Карпати» (Галич): Остап Вульчин, Андрій Вичіжанін, Олег Матушевський, Роман Никитюк, Ігор Нагорний, Назар Вербний, Роман Лебедь, Богдан Козак (Вадим Страшкевич 61 хв), Вадим Мердєєв (Владислав Танчин 65 хв), Віктор Хомченко (Ігор Худобяк 68 хв), Вадим Семчук (Андрій Бей 52 хв).

«Ужгород: Михайло Готра, Сергій Машталір, Дмитро Сартіна, Максим Минайленко, Стефан Федак, Владислав Шкіндер (Іван Повхан 90+3 хв), Адріан Пуканич, Юрій Чонка (Роман Цень 64 хв), Олег Вишневський (Володимир Дуран 80 хв), Вадим Ференцик (Павло Тищук 64 хв), Сергій Майборода (Максим Лютнянський 90 хв)

15 травня 2021 року. 12:00. Львів, стадіон «Україна»

Арбітр – Михайлюк А.В. (Київ)
Асистенти арбітра – Лапицький О.С. (Київ), Лібстер А.С.(Луганськ)
Четвертий арбітр – Кальонов О.О. (Івано-Франківськ)
Спостерігач арбітражу УАФ – Біць М.Ф. (Львів)

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!