Друга лігаНовиниТопЧемпіонат України

КАРПАТИ Г – ДІНАЗ – 1:1. Галичани втрачають перемогу



А ось і довгоочікуване лобове протистояння – третя команда північно-західної групи проти четвертої за трьох очок різниці і матчі в запасі у конкурента! Чудовий матч, центральний у турі – місце слави для гравців і найважливіше випробування для тренерів. Багато в чому було цікаво подивитися, як штаби підготуються до цього матчу, хто зможе піднести суперникам сюрприз. Відзначимо, що Карпати, які позиціонують себе як представника відразу двох населених пунктів – Галич-Бурштин, приймали своїх суперників на стадіоні «Енергетик» вперше в 2021 році. До цього галичани домашні матчі проводили на штучному покритті стадіону «Сокіл» у Львові.

У господарів відзначимо повернення свіженького Козака після дискваліфікації, у гостей – одночасний вихід Ічанського та Петренка з акцентом на спокій в опорній зоні, а також появу досвідченого форварда Шевченка на чолі атаки. Це, звичайно, не Андрій – але Слава дуже добре відомий в турнірах ПФЛ за виступами за алчевську Сталь і ПФК Олександрія, а в останні роки він був аматором і навіть ставав чемпіоном ААФУ з Вікторією з Сумської області. Ще один важливий момент – заявлений буквально напередодні форвард Яровенко, син олімпійського чемпіона. Раніше грав за Охтирку, запорізький Металург і Кремень, а також в чемпіонатах Казахстану і Чорногорії.

Відразу кинулося в очі, що суперники варті один одного. За рівнем опору, технічного оснащення і школи гравців – це дійсно заслужені фаворити сезону. Але звідси й інша сторона – за рівних сил і побоювань щодо результату команди видали далеко не самий видовищний свій матч.

Правда, ще до перерви гості створили кілька небезпечних моментів, кращий з них був у Бафталовского, який після розрізного пасу Бовтрук під кутом виривався на воротаря і Вульчину довелося виручати після його низового удару. На стандарти від Бовтрука охоче ходили Ічанський, Шевченко, центрбеки гостей. А ось у галичан в центрі уваги був Козак. Це він після подачі кутового головою спрямував м’яч у дальню штангу, а пізніше трохи не в темп пішов на відмінну передачу Халка і втратив шанс вирішувати з пасу Худоб’яка.

У другому таймі Діназ грав досить впевнено. Лише пару атак за участю Козака, Бея і Лебідя можна згадати у господарів. По такій грі кожен удар мав значення – тому події розгорталися драматичні. Спочатку Ічанський проривався до штрафного майданчика і був збитий Страшкевичем, який вийшов на заміну, до точки підійшов Шевченко – і Вульчин розгадав його задум. Воротар парирував м’яч рукою, куля зрикошетила в поле ногою, після чого захисник Никитюк ще й підробив біля воріт, головою вибивши м’яч на кутовий перед носом у готового добити суперника.

Тепер вже галичани були на куражі, тим більше, якість їх замін було досить високо. Саме джокер забив найважливіший м’яч в ворота Діназа. Коли суперники заблокували удар Мердеєва, Хомченко підібрав м’яч, прицілився і з меж штрафного упакував м’яч в ворота – 1: 0. Другий гол у чемпіонаті в активі гравця, колись подавав великі надії в львівських Карпатах і луцькій Волині.

І коли Карпати вже прикидали, як їм допоможуть здобуті три очки, Діназ відігрався. Після поперечного пасу Ічанський Петренко дуже на межі офсайду підключив Дмитренка, той розважливо віддав на набігаючого Бовтрука, і Вадим в дотик з правої ноги пробив у дальню «шістку» – 1: 1. Це п’ятий гол у чемпіонаті для досвідченого півзахисника – і який же найважливіший!

Нічия, втім, невигідна обом командам – ​​радіють конкуренти з першої трійки. 39 очок у галичан, вони на другому місці, яке через пару годин Поділля зможе собі повернути в разі перемоги над вінничанами вдома.

sportarena.com

Чемпіонат України, Друга ліга, 20-й туру

Карпати (Галич) – Діназ (Вишгород) – 1:1 (0:0)

Голи: Хомченко, 85 – Бовтрук, 90+2

Нереалізований пенальті: Шевченко, 79 – воротар

Карпати (стартовий склад): Вульчин, Поручинський, Матушевський, Никитюк, Нагорний, Вербний, Лебідь, Козак, Бей, Семчук, Худобяк. Запасні: Зеленський, Авраменко, Марушка, Вичижанін, Мердеєв, Танчин, Страшкевич, Хомченко. Головний тренер: Роман Гнатів.

Діназ (стартовий склад): Крупниченко, Банасевич, Дмитренко, Гарбар, Помазан, Петренко, Ічанський, Бовтрук, Бриженко, Бафталовський, Шевченко. Запасні: Крикнін, Ізотов, Волошин, Апанчук, Старенький, Брижчук, Крохмаль, Яровенко, Капанистий. Головний тренер: Володимир Бондаренко.

1 травня 2021 року. 13:00. Бурштин, стадіон «Енергетик»

Арбітр: Петренко Є.В. (Одеса)
Асистенти арбітра: Вашкевич Ю.В. (Чернігів) / Дубовий О.С. (Луганськ)
Четвертий арбітр: Лапко С.Р. (Львів)
Спостерігач арбітражу: Маковій В.Д. (Чернівці).

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!