НовиниТопЧУ Аматори

ВАРАТИК – ДОВБУШ – 1:3. Три не вимушені помилки – три голи



В неділю, 4 квітня, «Варатик» поновив виступи в чемпіонаті України серед аматорських команд матчем 8-го туру з УСК «Довбуш» (Чернівці). Домашній поєдинок коломияни провели на полі суперника в Чернівцях, а саме на стадіоні ФОК «Олімпія» зі штучним покриттям, так як газон стадіону села Воскресінці не в задовільному стані.

Матч першого кола між цими командами завершився на користь «Довбуша» 5:2. Тай взагалі, підопічні Андрія Олійника не вдало провели осінню кампанію, заробивши всього одне залікове очко і посідають останнє місце в турнірній таблиці. Але, як не одноразово заявляло керівництво «Варатика», основне завдання команди – виховування професійних футболістів та набирання досвіду, зокрема в поєдинках аматорського чемпіонату України.

В міжсезонні коломияни провела плідну роботу над підсиленням свого складу. Переважно запрошували гравців з районного (коломийського) чемпіонату – це захисники Юрій Делейчук («Підгір’я» Іванівці), Тарас Хруставчук (ФК «Мишин»), Владислав Солоджук («Скали» Чортовець), Роман Сметанюк («Варатик» U16), півзахисники Петро Іваничук («Прут» Семаківці), Михайло Кавацюк (з аматорської команди Польщі). Також до заявки потрапили тренери команди – Андрій Синчишен і Андрій Олійник.

Не обійшлося і без втрат. Зокрема «Варатик» залишили 18-річний захисник Дмитро Куник, який перебралися в сусіднє «Покуття» (Коломия), а 20-річний воротар Михайло Ходорко в другій частині сезону захищатиме ворота «Бескиду» (Надвірна).

Номінальні гості активніше розпочали гру. «Довбуш» контролював м’яч протягом першої половини гри, на що коломияни відповідали контратаками і то не вдало, з великим браком при передачах. Вже на 8-й хвилині чернівчани повели в рахунку. В даному моменті помилився граючий тренер воротарів «Варатика» Андрій Синчишен. Тодорович з штрафної позначки пробив у ближній нижній кут воріт. Здавалось для воротаря цей удар не стане проблемою, але при прийомі Синчишен помилився, пропустивши «круглого» повз себе – 0:1.

Підопічні Андрія Олійника побігли відігравати пропущений гол. Ігор Крамар після подачі м’яча у штрафну пробив головою у ствір воріт «Довбуша», але Степаненко надійно зафіксував шкіряного у рукавичках. Активні гості (номінальні) забили вдруге. Маковійчук сфолив у карному майданчику на Рудичі, сам постраждалий реалізував вирок. Синчишен хоч вгадав напрям польоту м’яча, але парирувати його не зумів – 0:2.

ВАРАТИК – ДОВБУШ – 1:3. Три не вимушені помилки – три голи 2

По перерві «Варатик» почав більше контролювати м’яч і гостріше діяти біля воріт суперника. Левандович отримав «круглого» на підході до штрафної, далі зближився з воротами і пробив у дальні кут, м’яч пройшов повз стійку. Наполегливість коломиян дала свої дивіденди. На 62-й хвилині Крамар у штрафній суперника, стоячи спиною до воріт, відкотив м’яч на Петра Уштана, а той зацідив у ближню «дев’ятку» – 1:2.

Проте за три хвилини чернівчани відновили перевагу у два голи. В атаці правим флангом гравець «Довбуша» Дучак прострілив вздовж поля у воротарську, Маковійчук кинувся перед воротарем вибивати м’яч, але зрізав у власні ворота – 1:3. «Варатик» мав ще кілька хороших нагод забити супернику, проте точність підвела підопічних Андрія Оліника, що в підсумку призвело до поразки в поєдинку.

Отож, у «Варатика» були моменти, які потрібно було реалізовувати, були помилки в захисті, невимушені, на рівному місці, які призвели до пропущених голів.

Чемпіонат України серед аматорів, Група , 8-й туру

Варатик (Коломия) – Довбуш (Чернівці) – 1:3 (0:2)

Голи: Пт. Уштан (62′), Маковічук (65′ АГ) – Тодорович (8′), Рудич (23′),

Варатик: Синчишен, Крамар, Левандович, В. Іваничук, Пв. Уштан, Маковічук, П. Іваничук.

Довбуш: Степаненко, Рудич, Геник, Стрільчук, Бобик, Шишигін, Тодорович, Меркушов, Жумига, Масікевич, Дучак

4 квітня 2021 року. 16:30. Чернівці, стадіон «Олімпія»

Головний арбітр матчу: Фірсов М.О. (Рівне).
Асистенти: Волошин В.І. (Закарпатська обл.), Касаткін А.М. (Закарпатська обл.).
4-й арбітр: Морозюк Б.М. (Івано-Франківськ).
Спостерігач арбітражу: Ющишин А.Г. (Тернопіль).

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!