НовиниПерша лігаТопЧемпіонат України

ПРИКАРПАТТЯ – ОБОЛОНЬ – 1:2. «Пивовари» переграють «орлів»



Сьогодні «Прикарпаття» в рамках 17-го туру приймало київську «Оболонь».  Для Івано-Франківської команди – перший поєдинок у 2021 році на рідній арені «Рух».

Підопічні Руслана Мостового приголомшили суперника вже зі стартового свистка. У першій атаці прикарпатці заробили право виконати удар від кутового прапорця. Кохман низом подав до воріт суперника, де новобранець команди Курко скористався помилкою центральних захисників стоячи без опіки перед воротами і переправив м’яч у ствір воріт Литвиненка – 1:0. Для самого нападника це другий гол у весняні частині сезону.

«Пивовари» відігралися у середині тайму. На 28-й хвилині Глошардін навісив до лінії воротарського майданчика, де Савченко виграв позицію у Пархуця і відправив круглого у «дев’ятку» воріт Піцана – 1:1.

До другого забитого голу були ближчі столичні футболісти. Спочатку Майданевич у карному майданчику звільнився від опіки захисника і відкотив м’яч на Матяжа, той з вбивчої позиції пробив по воротах, проте від неминучого голу врятував команду Француз, який у відчайдушному стрибку заблокував польоту м’яча. Далі Пархуць заставив попрацювати свого кіпера, зрізавши м’яч у власні ворота, під перекладину, з навісу суперника. І під завісу першої половини гри «Оболонь» досягла свого. Зі штрафної позначки Савченко подав у штрафну франківців, перший на м’ячі Матяж, який головою пробив над воротарем прикарпатської команди – 1:2.

У другому таймі підопічні Руслана Мостового намагалися відігратися. Проте навіси у штрафну «пивоварів» зазвичай адресата не знаходили, а удари з дальньої відстані у виконанні Барчука і Воробчака бажали кращого і загрози воротам Литвиненка не несли, так як м’яч пролітав далеко від ствір воріт. Відтак 1:2 – швидкий гол не врятував «Прикарпаття» від першої поразки у весняній частині сезону.

Чемпіонат України, Перша ліга, 17-й туру

 «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – «Оболонь» (Київ) – 1:2 (1:2)

Голи: Курко (1) – Савченко (28), Матяж (44)

Прикарпаття: Піцан, Борисевич, Курко, Француз, Пархуц, Кохман, Сондей, Воробчак, Сікач, Дитко, Андрейчук. Запасні: Сердюк, Новак, Хома, Барчук, Вацеба, Геник, Мелінишин, Пастух, Ульянов. Головний тренер: Руслан Мостовий.

Оболонь: Литвиненко, Глошардін, Безуглий, Мате, Прокопенко, Лобов, Матяж, Мединський, Савченко, Майданевич, Щебетун. Запасні: Федорівський, Фастов, Мурза, Чідомере, Скидан, Бровченко, Білий, Лук’янчук, Галоян. Головний тренер: Павло Яковенко.

Попередження: Ульянов (84), Барчук (88) – Майданевич (17), Савченко (46).

19 березня 2021 року. 16:00. Івано-Франківськ, стадіон «Рух»

Арбітр: В. Запрутняк. Асистенти арбітра: С. Наскалов, Ю. Вашкевич. 4-й арбітр: Ю. Синишин. Спостерігач арбітражу: Б. Трач.

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!