НовиниПерша лігаТопЧемпіонат України

ГІРНИК-СПОРТ – ПРИКАРПАТТЯ – 1:1. Бойова нічия з забитими голами, але не забитими пенальті



Щоб зрозуміти, що від Гірника-Спорт зразка 2020 року залишилися одні спогади, було досить поглянути на стартовий склад: лише тільки воротар Жмурко та півзахисник Чередниченко, всього-то дві людини, залишилися в стартовому складі номінальних господарів від торішнього підбору гравців. Дев’ять новачків в «старті», ще сім – в запасі. Абсолютно нову команду виставив Ігор Жабченко проти одного з аутсайдерів.

Прикарпаття ж оновилося значно менше. Якби уявити, що цей матч проходив разом з усіма в стартовому турі – початку вересня, хіба що одесит Курко в опорній зоні та молодий форвард Андрейчук (був покликаний замінити дискваліфікованого Барчука) не вписувалися б до первісної картини. Ще на лавці починав гру тернополянин Ульянов – універсал, який раніше не знайшов себе в Волині. Саме на зіграність і проведену взимку підготовчу роботу уповали гості – адже історично Прикарпаття є незручним суперником для Гірника-Спорт (лише одна перемога – восени – в п’яти зустрічах). До того ж, на матч проти оновленої команди господарів гості вийшли з невтішною статистикою виїзних зустрічей (всього чотири очки – найгірший показник Першої ліги в гостях поряд з херсонцями). До речі, останній свій матч на виїзді підопічні Мостового виграли якраз на «Кремінь-Арені», коли гол Дитка дозволив їм обіграти Кремінь.

Але на цей раз візит до Кременчука вже в дебюті приніс неприємності гостям. Після кутового від Сьомки м’яч зрикошетив у руку новачкові Прикарпаття Курку, і рефері одразу ж призначив пенальті. До м’яча підійшов Чередниченко (якраз один з небагатьох старожилів) і воротаря-то з точки переграв, але влучив у поперечину. Перевівши подих після пенальті, через десять хвилин Піцан знову змушений був хвилюватися. Після чергового кутового від правого прапорця Сьомка лівою ногою крутив м’яч точно у ворота, і кіпер гостей змушений був по-справжньому рятувати, а потім реагувати і на точне, хоч і прямолінійне добивання від ще одного новачка суперників – Литовченка.

Ці моменти, звичайно, треба було реалізувати – і ще тому, що грали команди в справжній, класичний «весняний футбол» – велика кількість браку, передач з перебором або в недодачу, прикро випущених за межі поля м’ячів. І головне – Гірник-Спорт, який запоров свої шанси на старті, не відрізнявся зі зрозумілих причин зіграністю і злагодженістю, тому, загубивши свої моменти, ще й міг пропустити першим вже на 20 хвилині. Після проникаючого пасу на воротаря вибігав Дитко, дебютант Тимошенко не зумів його відтіснити і форвард прокинув м’яч повз Жмурка – лише лівий захисник Кравченко в підкаті на дальній штанзі зумів врятувати Гірник-Спорт від неминучого голу. Велика кількість необов’язкових жорстких зіткнень іноді призводила до небезпечних стандартів – Дитко, який виконував штрафний, зароблений Сікачем в боротьбі з Краєвим, запустив дуже далеко від воріт.

На другий тайм команди вийшли з нулями на табло – немов докоряти їм за недоробки в першому таймі. Найактивніше виглядали гості – вже на другій хвилині другого тайму пробивали по черзі Сікач і Дитко, спочатку спрацював Жмурко, потім на лінії його захисник (здається, Тимошенко). Незабаром після кутового намагався пробити активний Курко, потім вже і Кохман бив здалеку. Гірник-Спорт пережив неприємні десять хвилин, перевів гру на половину поля суперника і повів в рахунку. Почалося все з тонкого пасу Чередниченка на Литовченка, але після удару форварда м’яч пішов за межі поля. Не забарився кутовий, на подачу Романова пішов Чуєв, м’яч відскочив від нього в центр, де Краєв хльостким ударом розстріляв ворота – 1:0.

Ось тут би закріпити перевагу, але штрафний Романова пройшов повз ворота, а форвардам не вдавалося зачепитися за м’яч у володіннях франківців. А ті на вольових якостях пішли вперед і незабаром отримали шанс відігратися. Після штрафного від Кохмана м’яч влучив в руку Велєву, який намагався зіграти п’ятою. Пенальті викликався бити Дитко – і не переграв воротаря. Жмурко відбив м’яч і в підсумку приборкав його намертво. Здавалося, тепер вже психологічна перевага на стороні Гірника-Спорт, але – ні. Януш в боротьбі з Чередниченком заробив собі штрафний, супернику – жовту картку. Пішла подача штрафного і в підсумку Курко підлаштувався під подачу та відправив м’яч у ворота – 1:1.

Ціла низка замін, велика кількість силової боротьби – все це гальмувало гру. І все ж був шанс у команд уникнути нічиєю – Воробчак дуже здорово бив з правого флангу, але влучив у поперечину. У підсумку – нічия. Господарі, зібравши з того, що було, боєздатний склад, не змогли втримати і розвинути свою перевагу. Гірник-Спорт має вже 27 очок і залишається четвертим в очікуванні матчів конкурентів, а ось Прикарпаття набирає 13 очок – ще трішечки відривається від зони вильоту, але втрачає шанс наздогнати і обігнати ВПК-Агро.

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. Матч 1-го туру

«Гірник-Спорт» (Горішні Плавні) – «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – 1:1 (0:0)

Голи: Краєв (57) – Курко (76).

На 3-й хвилині Чередниченко (Гірник-Спорт) не реалізував пенальті (перекладина).
На 67-й хвилині Дитко (Прикарпаття) не реалізував пенальті (воротар).

Гірник-СпортЖмурко, Велєв, Тимошенко, Чуєв, Кравченко, Сьомка (Лукас, 61), Краєв, Дедух (Твердохліб, 80), Романов (Ігнатьєв, 90+1), Литовченко, Чередниченко (Осипенко, 87).

Прикарпаття: Піцан, Борисевич, Пархуць, Француз, Януш, Воробчак, Курко, Кохман (Геник, 90+4), Сікач (Сондей, 72), Андрейчук, Дитко (Хома, 84). 

ПопередженняЧередниченко (75) – Борисевич (35), Француз (61).

12 березня 2021 року. 14:00. Кременчук, стадіон “Кремінь-Арена”. -1 С.

Арбітр: С.Задиран (Київська обл.). Асистенти арбітра: А.Бахметьєв, М.Близнюк (обидва – Харків).
4-й арбітр: О.Садовий (Кременчук). Спостерігач арбітражу: О.Гордієнко (Дніпро)

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!