Друга лігаТопЧемпіонат України

ПОДІЛЛЯ – КАРПАТИ Г – 2:0. Галичани поступаються в Хмельницькому



У Хмельницькому пройшов центральний матч 11-го туру в другій лізі групи «А». 15 листопада хмельницьке «Поділля» провело свій останній офіційний матч у цьому році на рідному стадіоні в рамках першості України в другій лізі. Суперник у хмельничан був не простий – «Карпати» з Галича, які до цього матчу перебували на другій сходинці в турнірній таблиці, тоді як «Поділля» ділило третє місце з «Діназом».

Безумовно, цей поєдинок був центральним у 11-му турі. Не лише через турнірне становище команд, а й через ряд інших факторів. До прикладу, «Карпати» три матчі поспіль не втрачали очок, вигравши з загальним рахунком 10:3. «Поділля» – одна з двох команд другої ліги групи «А», яка ще жодного матчу не програла (ще одна команда, яка немає поразок – дунаєвецький «Епіцентр», який свій матч 11-го туру в Ужгороді пропускав через захворюваність закарпатців на COVID-19).Наставники обох клубів із перших хвилин виставили, мабуть, найсильніші склади. Якщо порівнювати з попереднім поєдинком, то в «Карпат» (в 10-му турі вони обіграли вінницьку «Ниву» 4:2) була лише одна заміна – замість Володимира Садохи у старті вийшов Богдан Козак. У «Поділля» всі ті ж футболісти, які грали з перших хвилин проти «Чернігова» (в гостях хмельничани тоді перемогли 3:0).

На початку матчу футболісти обох команди діяли доволі обережно. Гості більше володіли м’ячом, але загострювати гру попереду не поспішали. Господарі – наче очікували на свій момент, а тому не застосовували, звичного для них, високого пресингу. Та все якось несподівано змінилося на 16-ій хвилині, коли в центрі поля Альваро Нгамба порушив правила на Олексієві Сичу. Арбітр зафіксував порушення правил з боку французького легіонера «Поділля», той підійшов до Сича, наче вибачатися. А потім… коли 19-річний захисник «Карпат» підвівся з газону, побачив перед собою червону картку. Схоже, що він щось сказав чи то на адресу Нгамби, чи то арбітру, за що і був вилучений з поля, залишивши «Карпати» в меншості. Та цей епізод, мабуть, став ключовим у матчі, адже далі почався «бій» – у більшості зіткнень крики, вимоги до арбітра жорсткого покарання тощо.

Вже за дві хвилини після вилучення Сича, «Поділля» ледь не відкрило рахунок. Але м’яч, після удару головою Дмитра Пріхни, влучив у стійку. І все таки на гол довелося чекати не довго. Затяжна атака «Поділля» на 24-ій хвилині завершилися тим, що Віталій Каверін з лівого кута штрафного майданчика майстерно відправив м’яч у дальню від Остапа Вульчина «дев’ятку» – 1:0.

Хмельничани продовжували володіти ініціативою, шукатючи варіанти подвоїти перевагу. Але більше забити не змогли. «Карпати» ж відповіли лише ударом Ярослава Деди на 38-ій хвилині, з яким впорався Олег Чуваєв.

Після перерви гості знову почали активно грати та навіть змогли створити доволі перспективний небезпечний момент, який завершився невлучним ударом Ростислава Ляха. Господарі ж не відсиджувалися в захисті, а намагалися якнайшвидше забити ще, та «заспокоїти гру». Утім, схоже, поспішні дії заважали «Поділлю» під завісу атак. Адже не вистачало ні точного пасу, ні завершального удару. Так тривало до 63-ї хвилини. Каверін знову міг забити, але його удар прийняла на себе стійка воріт суперника, м’яч відскочив у спину Вульчину, після чого полетів вздовж лінії воріт. І Кирило Костенко, який за декілька хвилин до цього лише вийшов на заміну, встиг переправити м’яч у сітку воріт, встановивши рахунок 2:0.

Галицькі «Карпати» мали шанс забити бодай один гол. Але «Поділля», після удару Козака, врятувала поперечина. Хмельничани ж також провели ряд непоганих атак, але влучно пробити по воротах Вульчина більше не вдалося.

Чемпіонат України, Друга ліга, 11 тур

«Поділля» (Хмельницький) – «Карпати» (Галич) – 2:0 (1:0)

15 листопада, м. Хмельницький, спорткомплекс «Поділля» – 13:00

Голи: Каверін (24), Костенко (63).

«Поділля»: Чуваєв, Морговський, Воловик , Шпікула, Корохов, Пріхна, Задерецький (Олександр Сич, 76), Нгамба (Ліповуз, 90), Каверін (Худік, 86), Панасенков (Прильопа, 46), Салбак (Костенко, 62).

«Карпати»: Вульчин , Поручинський, Марушка, Матушевський, Лях, Олексій Сич, Козак, Лебедь (Садоха, 86), Мердєєв (Заваляк, 72), Деда, Антошик (Бей, 46).

Суддівська бригада: Т.Панасюк, В.Бамбурак, В.Аврамчук, В.Маляр.

Попередження: Панасенков (31), Нгамба (84) – Лебедь (68).

Вилучення: Олексій Сич (16).

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!