Друга лігаНовиниТопЧемпіонат України

КАРПАТИ Г – НИВА В – 4:2. Підопічні Гнатіва штурмують вершину таблиці



Перед 10-м туром Карпати (Галич) досягли найвищого для себе другого місця в поточному чемпіонаті. Два тури поспіль героями туру ставали їх гравці – півзахисники Вербний і Козак, а за підсумками 9-го ігрового дня тренером тижні став якраз Гнатів. Але були свої скромні приводи для радості і у вінничан. Нива, абсолютно проваливши два стартових місяці турніру, лише в минулому турі здобула першу перемогу (2: 1 над дебютантом ліги – ФК Чернігів). Як виявилося, це відмінно мотивувало гостей на матч до одного з лідерів. Уже в дебюті Бурштин (який днями приймав Першу лігу, матч Прикарпатті – Кристал) побачив перший гол – і не в ті ворота, куди очікувалося.

Здавалося, перша подача Костюка від правого прапорця «задихнулася» без завершення, але сам же лівий захисник встиг на підбір і відмінним обвідним ударом влучив у дальню дев’ятку – 0:1. На кілька хвилин Нива навіть притиснула галичан – били Пастушенко, Калита і Браславський, місцями було небезпечно, місцями – помилялися самі карпатівці. А Вульчин, в одному випадку випустивши м’яч після простого удару суперників, через кілька хвилин по-справжньому врятував Карпати – коли потягнув відмінний прицільний штрафний від захисника Федорука.

Лише після цього господарі оговталися і перехопили ініціативу. І відразу ж відігралися. Козак відмінною діагоналлю вивів м’яч з оточення, Мердєєв прострілив з правого флангу, а Деда несильним ударом на протихід влучив у дальній кут – 1:1. Стрімка швидка атака надихнула Карпати – слідом пішли досить небезпечні атаки, які розганяли Козак і Лебідь, але вони не отримали гідного завершення. А ось Нива, як виявилося, досить впевнено себе почувала і на контратаках. З одного з них гості повинні були забивати на 34-й хвилині, але Гемега на дальній штанзі неточно замкнув гострий простріл Брижчука з правого флангу.

І все ж гостріше були господарі: один тільки Деда тричі проривався на ударні позиції. І якщо в одних випадках до удару не доходило або доходило до офсайду, то в третьому вивів вперед свою команду Ярослав. Після подачі з правого флангу і зручною знижки від Лебедя Деда виявився перед воротарем на дальньому куті воротарського майданчика і лівою ногою з гострого кута влучив у просвіт між Карабіним і штангою – 2:1. А ось це вже майстерність!

Хиткий рахунок протримався до середини другого тайму, хоча в одній найгострішої ситуації офсайд завадив забити Лебедю, а Мердєєв влучив у поперечину, ще двічі виривався на ударні позиції Деда. Однак вінничани цим періодом часу не скористалися, хиткий рахунок не зрівняли, тому тиск Карпат переросло в очікуваний третій гол. Після передачі з глибини лівого флангу від Ляха все той же Деда вискочив 1 на 1 з воротарем і швидко пробив точно в ціль – 3:1. Провину за цей гол розділять між собою і ті захисники Ниви, які були першими на м’ячі, але не зуміли його вибити, щоб перервати цю проникаючу передачу.

Тепер уже Карпати грали зовсім вже розкуто, і в кінцівці вихід два в один дозволив галичанам довести рахунок до розгрому. Деда виманив на себе воротаря і відпасував лівіше – на Мердєєва, який розстріляв ціль, незважаючи на спробу захисника врятувати на лінії – 4:1. На це Нива відповіла своїм голом: після навісу Івашківа Громок скинув м’яч в центр, де Підопригора, склавшись під удар, забив м’яч в сітку – 4:2.

20 очок набирає команда господарів – і порівнюється з Епіцентром, який не зіграє матч цього туру (саме Дунаєвецький клуб залишиться лідером завдяки перевазі в очному протистоянні). А ось вінницька Нива втрачає шанс опустити на останнє місце львівські Карпати. Втім, відриви серед аутсайдерів залишаються мізерними – все може статися вже в найближчих турах.

sportarena

Чемпіонат України, Друга ліга ПФЛ, 10 тур

Карпати (Галич) – Нива (Вінниця) – 4:2 (2:1)

Голи: Деда, 17, 40 – Костюк, 6

Карпати: Вульчин, Поручинський, Марушка, Сич, Лях, Садоха, Б.Козак, Лебідь, Антошик, Мердєєв, Деда. Запасні: Бендер, Орнат, Сєдов, Мельничук. Головний тренер: Роман Гнатів.

Нива: Карабін, Сербул, Федорук, Попов, Костюк, Калитов, Пастушенко, Гемега, Брижчук, Громок, Браславьский. Запасні: Музичка, Івашків, Підгаєцький, Подкуйко, Підопригора, Зугравий, Осмоловський. Головний тренер: Олег Шумовицький.

Субота, 7 листопада 2020 року. Бурштин, стадіон «Енергетик», 14:00

Арбітр: Назарій Дьордь (Ужгород)

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!