Друга лігаНовиниЧемпіонат України

Богдан КОЗАК: “Мої забиті м’ячі — робота всієї команди”



Герой дев’ятого туру у Другій Лізі Богдан Козак поділився враженнями від перемоги над Ужгородом (3:0), а також розповів про складові прогресу Карпат Галич.

– Приємно, що у такому молодому віці став найкращим у турі, – зізнався 19-річний гравець. – Перемога у цій номінації мене ще більше мотивує на нові звершення. Важливо, що своїми забитими м’ячами допомагаю команді досягати результату. Два тури поспіль найкращим у турі визнають гравця Карпати Галич і це означає, що ми рухаємося у правильному напрямку. Проте, я себе не вважаю героєм, адже на перемогу працювала вся команда. Партнери по команді довірили мені завершити атаки і я скористався своїми шансами.

– На чому акцентував увагу тренерський штаб напередодні гри з Ужгородом?

– Зараз майже всі команди Другої ліги вміло використовують стандартні положення. Нам необхідно було грати обережніше, менше фолити поблизу своїх воріт. У першому таймі якраз після стандарту гравці Ужгорода могли забивати. Спочатку нас воротар виручив, а потім м’яч влучив у мене.

– Але можна впевнено сказати, що ви відчували, де треба перебувати, щоб врятувати власні ворота…

– По інерції побіг у ту зону, адже побачив що м’яч відлітає до гравця суперника. Подумав, що маю усі шанси підстрахувати воротаря. Хочу віддати належне нашому голкіперу Остапу Вульчину, який зіграв блискуче. Думаю, що мені допомогла у тому епізоді інтуїція. Пощастило, що Скотаренко влучив у мене.

– Можна сказати, що це була гра з великою відповідальністю?

– Дійсно, це був дуже важливий матч. Шість наших гравців з різних причин пропускали гру. Ми навіть не могли заповнити повноцінну заявку на матч. Налаштовувалися на перемогу, прагнули обійти Ужгород у таблиці. Задоволені, що змогли досягнути бажаного результату попри всі проблеми перед грою.

– Як вважаєте, відсутність Пуканича в Ужгорода далася взнаки?

– Я не слідкував за його грою. Проте, усі говорять, що навколо цього гравця будується гра команди. Відсутність Пуканича зіграла нам на руку. Якби він грав, то було б складніше протистояти Ужгороду.

– Господарі краще розпочали матч, але вже у компенсований до першого тайму час вам вдалося відкрити рахунок, відзначившись після подачі Вербного з кутового. Напевно, у психологічному плані важливість цього забитого м’яча неможливо переоцінити?

– Більшість голів забивають або на початку тайму або в кінці. Перші десять хвилин тайму і останні десять є дуже важливими. Нам завжди говорять максимально сконцентровано грати саме у ці ігрові ки Якщо чесно, не думав, що зможемо забити після того стандарту, адже у нас не дуже високі гравці. Стандарти не є основним козирем Карпат Галич. У психологічному плані цей забитий м’яч нам дуже допоміг.

– На 55-й хвилині після передачі Лебедя ви забили свій другий м’яч у матчі. Розуміли, що перемогу не віддасте?

– Опинився у потрібному місці у потрібний час. У Лебедя не вийшов удар, а я зміг забити. Зобов’язаний був забивати у тому моменті. Гольове відчуття мені допомогло.

Розуміли, що не потрібно зупинятися, адже ще більш ніж півгодини було грати. Проте, якщо подивитися на малюнок матчу, то супернику було вже дуже складно відігратися. Ми контролювати гру, отримували насолоду від футболу.

– Такі перемоги ще більше загартовують команду?

– Перемога на виїзді проти такого суперника додає нам впевненості у власних силах. Тим паче, що грали без шістьох гравців основної обойми. Розуміємо, що можемо перемогти будь-якого суперника, якщо гратимемо у свій футбол. З хорошим настроєм готуємося до наступного матчу.

– За дев’ять матчів ви забили п’ять м’ячів. У чому секрет такої результативності у вашому молодому віці?

– Не можу сказати, що п’ять забитих м’ячів — це  видатний показник. Просто забив найбільше серед усіх гравців Карпат. Мої забиті м’ячі — робота всієї команди. Без партнерів не зміг би досягти такого результату. Після таких чудових асистів не мав права не забивати.

– За рахунок чого команді вдалося досягти такого прогресу у результатах?

– У нас хороший мікроклімат всередині колективу, кваліфікований тренерський штаб. Перед кожною грою ставимо перед собою максимальні завдання. У нас і на весь сезон максимальні завдання. Виходимо на поле і повністю віддаємося грі.

Карпатам Галич допомагає досягати результату командний дух. Тренування завжди проходять на позитиві. Хочу відзначити роботу тренерського штабу, який прививає команді гру в контроль м’яча. Якщо вдається виконати настанови тренерів, то досягаємо результату.

– У наступному турі ви зіграєте проти вінницької Ниви, яка зараз перебуває на передостанньому місці, але минулими вихідними здобула першу перемогу. Які очікування від цього матчу?

– З максимальним налаштуванням виходимо на кожну гру. Не звертаємо уваги на суперника, а намагаємося грати у свій футбол. Точно можу запевнити, що недооцінки Ниви з нашого боку не буде. Серйозно готуємося до матчу. У футболі може статися все що завгодно. Нам потрібно зіграти у свій найкращий футбол.

ПФЛ

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!