НовиниПерша лігаТопЧемпіонат України

ПОЛІССЯ – ПРИКАРПАТТЯ – 1:1. Франківці розпечатали графу залікових очок



Напередодні матчу з житомирського клубу були тривожні новини – всупереч успіхам команди на старті в Першій лізі, є певні організаційні проблеми. Так що там говорити, місцевий центральний стадіон – це одна велика проблема, і тому житомирянам після підвищення в класі доводиться приймати суперників у столиці, що не дозволяє, звичайно, Поліссю відчути себе справжнім господарем поля. Втім, «київська прописка» має і свої плюси – наприклад, на цьому матчі працював VAR (про нього ще згадаємо).

Незважаючи на статус гостей, прикарпатці почали досить активно і виглядали гостріше суперників – дуже вже Прикарпаття знудьгувалося за перемогами, на пару з Кристалом воно виявилося на дні турнірної таблиці без очок. Тому івано-франківці намагалися побільше бити – і якщо спробу Воробчака заблокували захисники, то Вацеба в першому випадку здалеку пробив не так вже в сторону від воріт, зате хльостко, а в другому, можна сказати, прикотив м’яч в руки Маханькову.

Однак розмірений хід поєдинку перервав VAR. У рядовій ситуації в центрі поля Француз в’їхав в Галенкова. Так, фол. Так, перевірив «галіки». Але те, що в підсумку рефері після перегляду відео вирішив вилучити гравця, здивувало. Чотири хвилини паузи залишили Прикарпаття в меншості. Але ось що дивно – практично одразу ж Полісся, сказати б, «реалізувало меншість». Після дальнього удару воротар парирував м’яч перед собою, і Барчук з розбігу упакував м’яч в ворота – 0:1. А слідом Бринько майже в центрі поля на своєму правому краю в’їхав в суперника і склади зрівнялися.

А що ж Полісся? Як воно приходило до тями після бурі подій? Ще в першому таймі після подачі Гавриленко зі штрафного м’яч пройшов повз всіх – воротаря гостей, який невдало вийшов на перехоплення, і всіх польових гравців, які чергували на відскок. Втім, відразу після відпочинку Сондей головою замикав флангову подачу – і не влучив із забійної позиції. Цей момент, який міг дати гостям подвійну перевагу, підбадьорив житомирян. І ось вже пішла атака через лівий край, Галенко від дальньої штанги скинув в центр і Понєдєльнік, який вийшов на заміну, головою зрівняв рахунок – 1:1.

Далі більше. Давши дві, скажімо так, «помаранчеві» картки раніше, рефері зобов’язаний був видаляти Дербаха, який поблизу свого штрафного замість м’яча влучив ногою в суперника – Галенкову. Штрафний від Власюка пішов в сторону, але тепер уже Полісся було в більшості у дивовижному форматі гри 10х9. За рівного рахунку і нерівних результатах кожен із суперників міг забивати. У гостей повз ворота запустив з другого темпу Волошинович, у господарів була найгостріша подача з флангу, після якої Сікач зрізав у свої ворота, але на місці був воротар. А Цюцюра і взагалі крутив на вірну, але трохи не докрутив в дальню дев’ятку. Незабаром, правда, Вася виявився в центрі уваги, коли впав у жорсткій сутичці з суперником. Побажаємо хлопцеві одужання!

Підсумкова нічия – це перше очко в чемпіонаті Прикарпаття і п’яте для Полісся.

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. 4 тур
«Полісся» (Житомир) – «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – 1:1 (0:1)
Голи: 
Понедєльнік (56) – Барчук (37).

Полісся: Маханьков, Бринько, Швець, Притиковський (Тимошенко, 85), Прокопчук, Власюк (Трояновський, 75), Чернецький (Понедєльнік, 46), Гавриленко, Галенков, Повалій, Галенко (Тарануха, 89).
Прикарпаття: Піцан, Кузьмин (Януш, 90), Бочкур, Француз, Сікач, Воробчак, Дербах, Вацеба (Пастух, 61), Сондей (Волошинович, 70), Дитко (Семотюк, 61), Барчук (Цюцюра, 70).
Попередження: Притиковський (9), Гавриленко (28) – Вацеба (45+1).
Вилучення: Бринько (39) – Француз (35), Дербах (62).

26 вересня 2020 року. 16:00. Київ, стадіон НТК ім. Баннікова.
Арбітр: В.Копієвський (Кропивницький). Асистенти арбітра: В.Матяш (Донецьк), М.Стрілецька (Суми).
4-ий арбітр: В.Дорош (Київ). Спостерігач арбітражу: Г.Бич (Київ).
Арбітр ВАА: Д.Шурман (Київська обл.). Асистент ВАА: О.Ардашева (Київ). Спостерігач ВАА: В.Швецов (Одеса)

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!