НовиниТопЧУ Аматори

АГРОН – ВАРАТИК – 3:3. Камбек у дебютному матчі



Старт нового сезону Чемпіонату України серед аматорських команд інтригував новими іменами його учасників. Відкривати сезон в Великих Гаях випала честь дебютанту на цьому рівні – “Варатику” з міста Коломиї Івано-Франківської області. Важко щось прогнозувати на гру де про суперника взагалі нічого не відомо. Можливо саме тому початок матчу був схожий на приглядання обох команд одна-до-одної. Коли майже зразу після першого голу “Агрон” забив другий, склалось враження, що такими темпами, вони досить легко покорять цю коломийську вершину. Та й подальші події на полі більше нагадували гру кота з вже зловленою мишею – неспішні перепасовування захисної лінії “Агрону” і невдалі спроби суперника зачепитися за м’яч. Взагалі, більшу частину першого тайму мені доводилось відверто нудьгувати за воротами, бо все цікаве відбувалось десь там на протилежній половині. Надії на те, що вдасться щось цікаве сфотографувати залишались на другий тайм – команди поміняються воротами та й тренери в перерві внесуть якісь корективи.

АГРОН - ВАРАТИК - 3:3. Камбек у дебютному матчі 2

Зміни відбулись, навіть ті, що досить неприємні з точки зору фотографії. Матчі при природному освітлені дуже мінливі в плані необхідних для вдалого кадру настройок камери. За 15 хвилин перерви сонце більше опустилось до горизонту і тепер вже добру частину поля накривала тінь від трибуни. В той же час, інша половина поля ще досить яскраво ним освітлювалось. Тому довелось ігрові події, що відбувались на ближньому фланзі фотографувати на одних настройках, а в момент їх наближення до воріт, в сліпу на дотик, переклацувати на інші і при можливості постійно дивитися на екран які ж там зараз стоять параметри. Навряд-чи комусь цікаві ці технічні моменти, але це пояснення того чому настільки сильно відрізняються по балансу кольорів сусідні фото.

АГРОН - ВАРАТИК - 3:3. Камбек у дебютному матчі 3

А тим часом, рахунок матчу продовжував перетворюватись в розгромний. Третій гол “Агрон” відсвяткував колективним “колисанням” немовляти – останнім часом в їхній команді справжній бейбі-бум, через пару років можна буде заявляти цілу команду на ДЮФЛ. Коли суперник відквитав один м’яч, він сприймався як випадковість, всього-лиш гол престижу. “Агрон” продовжував домінувати, тому міг не напрягатись та поберегти сили на наступну гру проводячи заміни.

Легковажність на полі передалась і за його межі – в один момент все навколо почало нагадувати якийсь балаган, а не офіційний матч. На траві за воротами дітвора взялась грати в футбол на одні малі ворота, на бігових появились велосипедисти, а на трибунах вболівальники обговорювали якісь свої поточні справи, а не слідкували за грою. Тому несподівана трансформація тої загнаної котом мишки в мультяшного капосного Джеррі, що раз-за-разом залишає в дурнях великого і грізного Тома, була добрячим сюрпризом.

АГРОН - ВАРАТИК - 3:3. Камбек у дебютному матчі 4

Звісно обідно отримувати пенальті в власні ворота на останніх хвилинах гри, але звинувачуватиму в цьому суддів нема чого. До такого стану подій в абсолютно виграшному матчі довели ж не вони.

До речі, на трибунах були помічені представники ще одного учасника Чемпіонату України серед аматорських команд – “Ниви” з Теребовлі. Сьогодні в них виявився вільний день, бо їхній матч серед аматорів перенесений на кращі карантинні часи, а в чемпіонаті області в них мала б бути зустріч якраз в Великих Гаях. Так може “ото”, що творилось на полі в другому таймі то якийсь хитрий план по дезорієнтації тренерського штабу цього принципового для “Агрона” суперника?

АГРОН - ВАРАТИК - 3:3. Камбек у дебютному матчі 5

Якщо не вдаватись в конспірологію, то “Агрону” треба дійсно розібратись з своїми проблемами. В міжсезоння двоє їхніх ключових гравців перейшли в професійний клуб, на заміну теж було підписано двоє футболістів, що досить непогано проявили себе в цьому матчі. Але загалом баланс кількості людей в колективі залишився не змінним – в кінці попереднього сезону команда вже пожинала плоди своєї короткої лави запасних. Попереду теж участь в двох чемпіонатах з матчами через 3-4 дні і якщо в будь-якій грі економити сили та забувати про те, що вона закінчується лише з фінальним свистком, можна потім недорахуватись очок в таблиці.

АГРОН - ВАРАТИК - 3:3. Камбек у дебютному матчі 6

Залишається лише привітати гостьову команду з таким дебютом в змаганнях. Камбек вийшов на славу.

Чемпіонат України серед аматорів

“Агрон” (Великогаївська ОТГ) – “Варатик” (Коломия) – 3:3 (2:0)

6.09. 17.00. Стадіон с. Великі Гаї

fzvphoto

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!