НовиниПерша лігаТопЧемпіонат України

Мостовий – головний тренер «Прикарпаття»



У п’ятницю, 4 вересня, у прес-центрі стадіону “Рух” відбулося офіційне представлення нового головного тренера МФК “Прикарпаття”. Володимира Ковалюка, який очолював івано-франківців з 2016 року, на тренерському містку замінив Руслан Мостовий. 46-річний фахівець відомий прикарпатським вболівальникам, адже як гравець він двічі захищав кольори «Прикарпаття» у 1996-1998 та 2008 роках, зігравши 67 матчів і забив 3 м’ячі. 

Руслан Мостовий представив своїх помічників – Дениса Черняєва і Василя Яцурака, та зауважив, що ціль команди – гра для вболівальника.

Довідка
Руслан Мостовий (02.06.1974) народився у Львові і встиг пограти в заключному чемпіонаті СССР за «Карпати» з Кам’янки-Бузької. Також він виступав за жидачівський «Авангард», «Львів», чортківський «Кристал», тисменицький «Хутровик», хмельницьке «Поділля», рогатинський «Техно-Центр», а в 2001 році перейшов у Росію, де став легендою кабардино-балкарського клубу «Спартак» з Нальчика. Руслан провів за цю команду 196 матчів, був її капітаном і допоміг їй вийти в 2005 році в російську Прем’єр-лігу. В 2007 році Мостовий також виступав за російську «Том».

Повернувшись в Україну, Руслан, крім «Прикарпаття», повиступав за луцьку «Волинь», з якою став переможцем першої ліги-2009/2010, ужгородське «Закарпаття», бурштинський «Енергетик» і «Львів». Кар’єру завершив у 38-річному віці.

Тренерську кар’єру Мостовий почав з аматорських колективів Львівщини, а в сезоні-2016/2017 очолив винниківський «Рух», який сходу вивів з Другої ліги у Першу. І несподівано був відправлений власником клубу Козловським у відставку. Також Руслан працював з юнацькою командою моршинської «Скали», а впродовж останнього року очолював юніорську команду луцької «Волині» (U19). 

Василь Яцурак (10.12.1973) відомий прикарпатським шанувальникам футболу роботою із франківським “Тепловиком-ДЮСШ-3”, городенківським “Колосом Городенківщини”. Останнім часом був тренером-викладчем івано-франківської ДЮСШ №3.

Денис Черняєв (12.11.1984) працював у львівських “Покрові” та “Погоні”, жидачівському “Авангарді”, входив до тренерського штабу чернівецької “Буковини” у якості тренера-методиста, а до останнього часу працював старшим тренером дитячої Академії “Каплан” у Львові.

ФК Прикарпаття

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!