Кубок ЧМРОНовиниТопЧемпіонат області

ЮНІСТЬ – ЗБОРА – 1:0. Верхнянська команда тріумфує в «Лізі Чемпіонів»



30 серпня на головній арені області – стадіоні «Рух» в Івано-Франківську, відбувся фінальний поєдинок розіграшу Кубку чемпіонів міст та районів Івано-Франківської області. До головного матчу турніру потрапили дві команди з Калуського району, котрі представляють одну об’єднану територіальну громаду, а в районному чемпіонаті є запеклими суперниками – дербі «Юність» Верхня – ФК «Збора».

На шляху до фіналу «Юність» не мала проблем із своїми суперниками, впевнено пройшовши «Бистрицю» (Старий Лисець), «Перспектив» (Рашків) і ФК «Рожнів», про що не скажеш за «Збору». На кожній стадії плей-офф суперник зборян давав бій – ФК «Крихівці» (м. Івано-Франківськ), «Ураган» (Вербівці) і «Ураган» (Черніїв) завдавали клопоту зборівській команді.

Фіналісти не спішне почали матч, намагаючись до вірного розіграти свої атаки, але брак в наступальних діях не несли загрози воротам суперника. Загалом в першій половині гри «Юність» більше володіла ініціативою, що й матеріалізувала у забитий гол.

На 31-й хвилині матчу Роман Москалик подав від кутового прапорця у штрафну суперника, на передачу відгукнувся Юрій Іванишин, який і замкнув розіграш із стандарту – 1:0.

Верхнянці й надалі створювали небезпеку біля воріт Богдана Кузіва. На 40-й хвилині Роман Москалик міг записувати і другий асист на свій рахунок. З його м’якої флангової передачі на лінію воротанського майданчика головою пробив Павло Дмитрів. Проте кіпер зборян відмінно зреагував на удар, виконавши майстерний сейв і не дозволив забити супернику. В наступному моменті Іванишин пробив вище воріт з відмінної позиції у штрафному майданчику зборян.

У другому таймі «Збора» перехопила ініціативу у володінні м’ячем. Проте верхнянці надійно зіграли в обороні, тай самі були ближчі, щоби забити вдруге. Спочатку Роман Гудак з лівого флангу подав на 11-метрову позначку, звідки не влучив у ворота Віталій Данилюк. В наступній затяжній атаці Роман Москалик вирішив пробити метрів з 20-ти до воріт, але м’яч пролетів рядом з «девяткою».

Ближче до завершення матчу той же активний Москалик завдав удару по воротах в межах карного майданчика – Кузів парирував удар. Далі Володимир Кульчук пробив з вбивчої позиції, проте пряма в голкіпера зборівської команди.

А щодо гри ФК «Збора», то вона ніяк не клеїлась до фінального свистка. 1:0 – заслужена перемога «Юності» у турнірі Кубку чемпіонів міст і районів області сезону 2019-2020 років.

Кубок чемпіонів міст і районів області. ½ фіналу, матч-відповідь

30 серпня 2020 року, стадіон «Рух» м. Івано-Франківськ – 16:00

«Юність» (Верхня, Калуський р-н) – ФК «Збора» (Калуський р-н) – 1:0 (1:0)

Гол: Іванишин ’32.

«Юність»: Макогон Михайло – Канюк Андрій, Подолюк Ігор, Гладковський Сергій (Гудак Роман’57), Долотко Ігор – Курташ Роман (Височан Ігор’90+3), Данилюк Віталій, Долотко Ігор, Коверник Валерій, Москалик Роман (Герин Назар’90) – Дмитрів Павло (Кульчак Володимир’78).

«Збора»: Кузів Богдан – Олевич Ярослав, Яневич Віктор, Гончар Владислав, Коско Юрій – Ковальчук Тарас (Романів Тарас’63), Борщ Володимир, Кулинин Андрій, Генега Роман (Драган Юрій’87), Федорин Ростислав (Гнатківський Тарас’56 (Лукасевич Олег’83) – Джус Мар’ян (Лесів Михайло’80).

Попередження: Коверник Валерій, Подолюк Ігор, Іванишин Юрій, Москалик Роман – Олевич Ярослав, Кулинин Андрій.

Арбітри матчу: Дебенко Ігор – Морозюк Богдан, Синишин Юрій. 4-й арбітр – Дерев’янко Віталій.
Спостерігач арбітру: Геренда Євген. Делегат: Овчар Ігор.

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!