Кубок УкраїниНовиниТопЧемпіонат України

ПОДІЛЛЯ – ПРИКАРПАТТЯ – 1:1 п. 8:7. Прикарпатці вибувають з розіграшу Кубку України



Хоч суперники перебувають у різних дивізіонах – у кубкових матчах, буває, важко визначити фаворита. Тим паче в парі “Поділля” – “Прикарпаття”, адже обидві команди в міжсезоння провели певні кадрові ротації. На краще чи ні, частково мав дати відповідь саме цей матч. І вже на 2-й хвилині матчу хмельничани були близькими до того, що відкрити рахунок. Але удар Віталій Каверіна на кутовий перевів Іван Піцан. Через хвилин 15 шанс відзначитися мав Владислав Прильопа, однак не влучив у ворота. Гості ж першу небезпечну атаку провели на 27 хвилині, коли потужно пробивав Цюцюра, але вище воріт.

Якщо в першому таймі ініціативою частіше володіли хмельничани, то в другій половині основного часу все змінилося. “Прикарпатття” одразу взяло м’яч під контроль та почало створювати напругу у штрафному майданчику господарів. Ось тільки удари по воротах були, як правило, не точними. Хмельничани ж ніяк не могли знайти “власну гру”. Та саме “Поділля” першим відкрило рахунок у грі. На 73 хвилині матчу Віталія Каверіна не за правилами “поклали” на газон, і арбітр матчу призначив пенальті. Жданов влучно пробив і рахунок став 1:0.

А потім хмельничани почали частіше помилятися. Відчувалася втома в гравців. Як наслідок, івано-франківці на 86 хвилині матчу зрівняли рахунок. Щоправда, автоголом відзначився Ярослав Шпікула, гравець “Поділля”, якому м’яч влучив у голову та відскочив у ворота Чуваєва – 1:1. А на 89 хвилині хмельницька команда залишилася в меншості. За фол останньої надії червону картку отримав Клименко. Утім, основний час так і завершився внічию 1:1.

Далі були два екстра тайми по 15 хвилин. Вони для “Поділля” видалися дуже важкими, адже “Прикарпаття” не збавляло обертів і намагалося не доводити все до серії пенальті. “Звичайно, нам не хотілося тягнути до пенальті, бо це є лотерея”, – після матчу сказав головний тренер “Прикарпаття” Володимир Ковалюк. Але команди так і не змогли забити бодай гол, і 120 хвилин матчу не виявили переможця – 1:1.

Перед серією пенальті капітан хмельничан Олександр Жданов голосно запитав у партнерів: “Хто хоче бити пенальті, підніміть руку до гори”. В такий спосіб в “Поділлі” й вирішили першу п’ятірку, хто буде пробивати. Та пішли… Першим бив саме Жданов, який вдруге у цьому матчі переграв Піцана з 11-метрової позначки. Гості відповіли влучним ударом Дитка. Та потім Задерецький не зумів забити голкіперу “Прикарпаття”, і “Поділля” опинилися в ролі наздоганяючих, адже прикарпатці свої спроби реалізовували. І лише за рахунку 3:3 ситуація вирівнялася – Чуваєв відбив удар Мелінишина. А далі… Рахунок вже був 7:7, як Ярослав Шпікула підійшов до м’яча. Пробив і забив, вивівши “Поділля” вперед. У “Прикарпаття” ж пробивав досвідченіший Роман Бочкур. Але він не зміг переграти Чуваєва, і все – 8:7 – перемога “Поділля”, яка вивела команду до наступного етапу Кубка України.

Володимир ГОРДИНСЬКИЙ, газета “Є”

ПОДІЛЛЯ - ПРИКАРПАТТЯ - 1:1 п. 8:7. Прикарпатці вибувають з розіграшу Кубку України 2

Кубок України. 1-й попередній раунд

«Поділля» (Хмельницький) – «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – 1:1, по пенальті 8:7

Голи: Жданов (73, пенальті) – Шпікула (86, автогол).

Поділля: Чуваєв, Пріхна, Жданов, Каверін (Корохов, 91), Худік (Шпікула, 74), Морговський, Костенко, Романюк (Панасенков, 75), Клименко, Прильопа, Задерецький.
Прикарпаття: Піцан, Пастух (Бочкур, 90+3), Мелінишин, Француз, Борисевич (Хома, 75), Вацеба, Геник (Семотюк, 54), Сондей, Кохман, Цюцюра (Воробчак, 75), Дитко.
ПопередженняПріхна (46), Панасенков (85) – Мелінишин (87), Пастух (90+1), Француз (118).
Вилучення: Клименко (89, фол останньої надії).

Серія пенальті: 1:0 Жданов, 1:1 Дитко, 1:1 Задерецький (воротар), 1:2 Воробчак, 2:2 Пріхна, 2:3 Хома, 3:3 Корохов, 3:3 Мелінишин (воротар), 4:3 Морговський, 4:4 Француз, 5:4 Костенко, 5:5 Вацеба, 6:5 Панасенков, 6:6 Кохман, 7:6 Прильопа, 7:7 Семотюк, 8:7 Шпікула, 8:7 Бочкур (воротар).

29 серпня 2020 року. 17:00. Хмельницький, стадіон “Поділля”. +30 С.
Арбітр: В.Подригуля (Луцьк). Асистенти арбітра: Є.Яковлєв (Київ), С.Наскалов (Мукачеве).
4-й арбітр: М.Матковська (Хмельницький). Спостерігач арбітражу: М.Біць (Львів).

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!