Друга лігаНовиниЧемпіонат України

“Є сумніви у доцільності інвестувати у футбол через ризики й загрози з боку керівництва ПФЛ” – ФК “Калуш” звернувся з відкритим листом



Футбольний клуб “Калуш” звернувся до футбольної громадськості з відкритим листом.

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ ФК «КАЛУШ»

Звернутися до громадськості з відкритим листом змусила ситуація, що склалася навколо відновлення другої частини сезону 2019/2020 р.р. під егідою Професіональної футбольної ліги України, сповнена безпрецедентних і кричущих порушень як здорового глузду, так і футбольного законодавства з боку керівництва ПФЛ та ряду інших «прифутбольних діячів».

Для нас, людей, які вкладають у футбольний клуб «Калуш» та розвиток прикарпатського футболу душу, працю й чималі власні кошти, завжди було важливо, щоб результат зусиль з’ясовувався на футбольних полях, а змагання відбувалися на чесних, прозорих і зрозумілих спортивних засадах. І тому очевидно, що головне завдання, що б мало вирішити керівництво ПФЛ у складних поточних епідемічних умовах – це забезпечення завершення цілісних змагань цього сезону у правовому полі власного Статуту та Регламенту. Ми повинні були продовжити грати й завершувати сезон – для цього були усі можливості й підстави. Нажаль, хаотична діяльність, цілком очевидні наміри й спроби запустити реалізацію дивних схем і порушення статутних норм не залишили сумніву, що чинне керівництво ПФЛ не мало такого наміру й не відчувало своєї відповідальності за справу, довірену їм в управління.

Давайте тільки подивимося, якими методами керівництво ПФЛ творило правовий та інформаційний хаос, абсолютно незаконно створивши інформаційне поле для спонукання припинення змагань у другій лізі. Двічі скликалася Рада Ліг – 21.05 та 05.06.2020 р. і жодного разу перебіг її засідань не відбувався згідно норм чинного Статуту ПФЛ. У першому випадку незаконною була процедура голосування – роздільна: представники клубів різних ліг з грубими порушеннями голосували лише стосовно змагань у своїй лізі, що для Ради ліг не передбачено Статутом. У другому випадку порушена була сама процедура скликання Ради ліг – це зібрання узагалі було незаконним, тому не могло прийняти будь-якого законного рішення.

Правові маніпуляції продовжилися і на Конференції ПФЛ 11.06.2020 р. – попри усі спроби наших колег навернути керівництво ПФЛ у правове русло, Протокол Конференції, виготовлений так, що голосування на ній, згідно опису, не відповідає Статуту.

Спричинене такими системними, а, значить, свідомими діями дострокове припинення змагань серед команд другої ліги, створило розуміння лише того, що вкладання коштів у справу, результат якої у будь-який момент залежить і може бути перекреслений чиїмись забаганками та інтригами, не має сенсу. Усю роботу і роботу ще багатьох людей з відновлення футболу в Калуші сприймаємо виключно як інвестицію у розвиток футболу у нашому місті і у нашому краї. Але після подій із невідновленням чемпіонату у Другій лізі, остаточно дійшли висновку, що будь-яке інвестування у футбол може не лише бути поставлене під загрозу, а й взагалі перекреслене і знівельоване діями групи некомпетентних і далеких від футболу людей у чиновницьких мантіях. Тому на даному етапі є сумніви у доцільності подальшого інвестування коштів у футбол через ризики й загрози для інвестицій з боку керівництва ПФЛ.

Але для того, щоб не загубити і не втратити напрацювання останніх років, звертаємось зараз до міського голови Калуша, міських депутатів, місцевих бізнесменів і підприємців. Дуже сподіваємось, що серед вас є люди, котрі зможуть краще за чинне керівництво відстояти футбольну позицію нашого міста та продовжити існування ФК «Калуш». Готові у будь-який момент передати клуб і його справи своїм наступникам.

"Є сумніви у доцільності інвестувати у футбол через ризики й загрози з боку керівництва ПФЛ" - ФК "Калуш" звернувся з відкритим листом 2
"Є сумніви у доцільності інвестувати у футбол через ризики й загрози з боку керівництва ПФЛ" - ФК "Калуш" звернувся з відкритим листом 3
Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!