НовиниПерша лігаЧемпіонат України

ФК “Прикарпаття” створює футбольну академію



24 липня у франківській міськраді підписали угоду про співпрацю та організацію взаємовідносин Академії футболу Прикарпаття. За словами міського голови Руслана Марцінківа, дуже добре, що в місті є люди, небайдужі до футболу.

«Нині ми хочемо презентувати створення академії футболу “Прикарпаття”. Важливо розвивати футбол системно від дитячого до професіонального. Дякуємо футзальному клубу «Ураган», який є таким своєрідним двигуном цього проєкту. «Ураган» має багато гарних тренерів, і вони передаватимуть свій досвід дітям. Дуже вдячні також університету Нафти й газу, який теж долучився до цієї синергії. Дякуємо за те, що наші діти зможуть займатися на хорошій арені. Як відомо, концепція клубу «Прикарпаття» – грати місцевими футболістами, але їх треба виховувати, тому створення і розвиток академії є важливим кроком. Кожна дитина, яка займається футболом, хоче в майбутньому виходити на матчі прфесіональної ліги проти сильних суперників. Будемо їм у цьому допомагати», – каже мер Івано-Франківська.

Марцінків зауважив, що також на Німецькому озері в Пасічній та на вулиці Індустріальній планують розвивати спортивні зони. «Бажаю, аби футбольна Академія виховала не одного таланта для нашого ФК «Прикарпаття». Розуміємо, що цей шлях непростий, але при правильній роботі він дасть дуже хороші результати», – додав Марцінків.

Президент команди “Прикарпаття” Василь Ольшанецький говорить, що діти 12-13 років, бачачи, що у Франківську немає ніякої Академії, починають втікати в інші області та інші футбольні клуби. А потім їх повернути дуже важко. «Радий, що є люди, які долучилися до створення цієї Академії. ФК «Прикарпатття» допомагатиме юним футболістам усім, чим зможе. Той же воротар Новак уже сказав, що працюватиме з дітьми», – зазначив Ольшанецький.

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!