НовиниПерша лігаТопЧемпіонат України

ОБОЛОНЬ БРОВАР – ПРИКАРПАТТЯ – 3:3. Франківці дали бій “пивоварам” (ВІДЕООГЛЯД)



Команди непогано почали матч – без розвідки, з ударами і гостротою. У підопічних Володимира Ковалюка варто виділити дальній, але неточний удар хавбека Сондея, який, схоже, за свій досвід і минулі заслуги заслужив місце в стартовому складі після свого переходу в Прикарпаття минулого тижня. Господарі відповіли штрафним від Улянченко – Вульчин впевнено зафіксував м’яч. Далі класний момент створив Гуськов – вінгер спокійно розвернувся на фланзі і прострілив на Савченко: ситуацію врятував Лаврук, кинувшись під удар метрів з 12-ти.

Неочікуваний епізод для уболівальників господарів трапився на 26-й хвилині. Здавалося, простий навіс з флангу від Сондея на дальню штангу, де вів боротьбу Воробчак, але в підсумку м’яч влучив у лікоть Прокопенко – причому, що сам гравець не бачив політ м’яча. Пенальті взявся бити Барчук – кіпер Оболоні Федорівскій вгадав напрямок удару, але від руки капітана господарів м’яч застрибнув у сітку.

Натхненний Барчук незабаром здобув ще один шанс після передачі Воробчака – форвард бив низом в ближній кут, але Федорівский все контролював. Прикарпаття не зупинялося, активний Воробчак тепер передачею знайшов Шпирка, але м’яч після удару хавбека виявився знову в руках Федорівского.

Якщо гол Прикарпаття був несподіваним (починаючи з моменту призначення пенальті), то Оболонь відігралася максимально просто і легко. Спершу відбувся банальний навіс з флангу від Мединського точно в точку, куди вбіг Батальський – 1:1. Вульчин був безсилий і в гніві висловив всі свої емоції захисникам Прикарпаття на чолі з Бойком. А в компенсований час господарі вийшли вперед за допомогою стандарту. Слободян зі штрафного закрутив хрестовину, м’яч від неї зрикошетив на Безуглого і 33-й номер Оболоні легко переправив м’яч у ворота Прикарпаття.

Другий тайм почався з прориву Гуськова, але хавбек господарів неточно приклався по м’ячу. У гостей відразу після перерви з’явилися Семотюк і Сикач – втрачати особливо гостям нічого, тому зіграти в задоволення і на атаку, мабуть, було головним завданням для Прикарпаття. Але у Оболоні був абсолютно інший настрій і план дій – черговий навіс з флангу (тепер від Гуськова) знову знайшов голову Батальського – 3:1. Здавалося, що тепер кияни швидко засушать гру замінами – але ж ні! Феєрія голів продовжилася через пару хвилин: Сондей навісив, з м’ячем в результаті виявився Воробчак, який прострілив на лінію воротарського, де Безуглий оформив дубль, зрізавши м’яч у власні ворота!

Після автоголу Безуглого гра трохи змінилася – склалося відчуття, що обидві команди згадали про оборону і м’яч все частіше застрявав в центрі поля. Загострилася гра лише кілька разів – згадаємо удар Вацеба з-за меж штрафного, який потягнув Федорівский, удар Ковбаси над поперечиною з гострого кута і сейв Вульчина після удару все того ж Ковбаси з декількох метрів.

А ось фінальна точка була неймовірною – спрацювали заміни Ковалюка! Сондей запустив в забіг Сикача, Микола навісив на дальню штангу, куди вбіг Павлюк і увігнав м’яч у сітку воріт Федорівского – 3:3! У компенсований час на момент сподобився Чідомере, але запустив сферу над поперечиною Вульчина. Прикарпаття ж дотерпіло і здобуло, мабуть, сенсаційні очки в Києві.

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. 22 тур
«Оболонь Бровар» (Київ) – «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – 3:3 (2:1)
Голи: Батальський (38, 54), Безуглий (45+3) – Барчук (26, пен.), Безуглий (56, авт.), Павлюк (85).

Оболонь Бровар: Федорівський – Майданевич, Безуглий, Білий, Прокопенко, Улянченко (Валєєв, 63), Савченко (Чідомере, 88), Мединський (Бровченко, 65), Слободян (Коваленко, 84), Гуськов (Ковбаса, 75), Батальський.
Прикарпаття: Вульчин, Бойко (Геник, 90+4), Борисевич, Пастух, Лаврук (Сікач, 46), Вацеба, Воробчак (Павлюк, 66), Цюцюра (Семотюк, 46), Шпирка (Хома, 83), Сондей, Барчук.
Попередження: Савченко (62) – Воробчак (23), Барчук (32), Шпирка (42), Бойко (47), Борисевич (52).

6 липня 2020 року. 19:00. Київ, стадіон “Оболонь Арена”. +30 С
Арбітр: С.Лапко (Львів). Асистенти арбітра: О.Гавеля (Кривий Ріг), Д.Кєскюла (Дніпропетровська обл.).
4-й арбітр: К.Заброда (Київ). Спостерігач арбітражу: М.Левко (Чернівці).

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!