Друга лігаНовиниТопЧемпіонат України

БІЛЕЦЬКИЙ: “Ми ображені і розчаровані”



У ЗМІ з’явилася інформація , що учасник груп «А» другої ліги – ФК Калуш – припиняє своє існування. Андрій Білецький прояснив ситуацію з клубом і розповів про причини поточної невизначеності.

– Андрій Ігорович, перш за все, чи відповідає дійсності інформація про припинення існування вашого футбольного клубу і яка зараз ситуація в Калуші?

– Не знаю, звідки така інформація. Правда в тому, що сьогодні у нас закінчилися контракти з багатьма футболістами – як тими, кого ми брали в оренду, так і зі своїми. Але, звичайно, це не означає, що клуб припиняє своє існування. З огляду на те, що зараз важко сказати, коли почнеться новий сезон – чи за два місяці, або за три, у нас буде час оформити нові контракти з футболістами. Це не неможливо. А говорити про припинення існування клубу – занадто голосно.

– З огляду на такі чутки, не можна не запитати про фінансову ситуацію в клубі. Чи позначилася корона-криза на фінансуванні ФК Калуш? Можливо, відмовилися спонсори або місто скоротило підтримку?

– Місто фінансує команду на, скажімо так, 15% бюджету. Річний бюджет клубу становив близько 12 мільйонів, місто – 1,7-1,8 виділяв, в свій бюджет закладав. На 400 000 недавно суму зменшили недавно – в зв’язку з тим, що бюджет дефіцитний і переглядалися різні статті. ФК Калуш також переглянули, як і за іншими статтями, фінансування. Але це не мало екзистенціального значення для клубу, так ФК Калуш, в основному, фінансувався з іншого джерела. Ми не бюджетна або, скажімо так, комунальна команда.

Є інші речі, про які я говорив у відкритому листі на ім’я Павелко. Там я піддав критиці дії ПФЛ, після того була зібрана конференція, на якій проголосували за завершення сезону. Ми незадоволені тим, що Друга ліга не отримала логічного завершення і не була дограна. Як таке може бути, що домовилися бігти 10 км, а на шостому кілометрі кажуть: «Зараз подивимося показники і тут і зупиняємося»? Ми ображені і розчаровані.

– Так якою буде доля ФК Калуш?

– Буду думати і зважувати всі варіанти. У мене пропало бажання співпрацювати з цими людьми. Як так? Захотіли, проголосували сезон зупинили на такому-то турі. А чому ж тоді хтось підвищується в класі? А де гарантії, що в наступному році в червні не переголосують заново з іншим форматом?

Звичайно, хочеться зробити все, щоб таке місто, як Калуш не залишився без команди – самі бачите, у нас люди на футбол ходять і заслуговують на це. Але в якому турнірі і в якому вигляді клуб продовжить виступи – ще думаємо.

Ігор Дашков, Sport Arena

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!