Друга лігаТопЧемпіонат України

Жмурко, Понєдєльнік, Медведь, Пучковський і Злотар – гравці ФК “Калуш”



Футбольний клуб «Калуш» підсилився чотирма новачками, з якими уже укладено угоди. Це голкіпер Роман Жмурко, півзахисники Андрій Понєдєльнік, Олександр Медведь і Тарас Пучковський. Також повернувся до табору “червоно-чорних” і голкіпер Кирило Злотар, який по завершенню оренди підписав повноцінний контракт з клубом.

Роман Жмурко (27.07.1997) є вихованцем Львівського державного училища фізичної культури. Після його закінчення Жмурко став гравцем луцької «Волині», дебютував у дублюючому складі команди 2 листопада 2014 в матчі проти дублюючого складу ужгородської «Говерли». У головній команді «Волині» у Прем’єр-лізі воротар дебютував 31 травня 2017 року в матчі проти дніпровського «Дніпра». Загалом за основну команду лучан провів 4 матчі і пропустив стільки ж голів.

З початку 2018 року Роман Жмурко грав за «Нива» з Тернополя. За рік в команді зіграв у 8 матчах, пропустив 11 м’ячів. На початку 2019 “Нива” припинила контракт з голкіпером, клуб надав воротарю статус вільного агента.

Андрій Понєдєльнік (28.02.1997) вихованець «Случі» (Березне, Рівненська обл.). З 2016 року виступав за футбольний клуб «Нива» (Тернопіль). Дебютував за «Ниву» на професіональному рівні 9 липня 2017 року в матчі кубка України проти харківського «Металіста», у тому ж матчі відзначився дебютним голом. У листопаді за спільною згодою сторін контракт із 20-річним Андрієм був розірваний (в його активі за тернопільську команду 57 зіграних матчів із них 17 на професійному рівні, 23 матча в чемпіонаті України серед аматорів та 17 – у чемпіонаті області). Весною 2018 року виступав в команді «Кристал» (Чортків), яка брала участь в аматорському чемпіонаті України (11 матчів).

У липні 2018 року підписав контракт з чернівецьким футбольним клубом «Буковина». Дебютував за «Буковину» 18 липня в матчі кубка України проти ФК «Калуша», у тому ж матчі на 20-хвилині відзначився і дебютним голом. З грудня 2019 року за обопільною згодою сторін припинив співпрацю з чернівецькою командою, за цей час у складі «буковинців» у всіх турнірах він провів 44 офіційні матчі та відзначився 2 забитими голами.

Олександр Медведь (13.09.1996) вихованець молодіжної академії «Оболонь-Зміна». Дорослу футбольну кар’єру розпочав у 2013 році в клубі «Оболонь-Бровар», у футболці «пивоварів» зіграв 4 матчі в аматорському чемпіонаті України.

У 2013 році підписав свій перший професіональний контракт з дніпропетровським «Дніпром», проте грав лише за юнацьку команду клубу. В 2015 році перейшов до «Чорноморця», де виступав за молодіжну команду клубу. Також тренувався з першою командою «моряків», проте за головну команду одеситів не зіграв жодного офіційного матчу.

У 2017 році перейшов до «Волині». Дебютував у футболці луцького клубу 30 серпня того ж року проти кременчуцького «Кременя». Олександр вийшов на поле в стартовому складі та відіграв увесь матч, а на 63-й хвилині відзначився дебютним голом за нову команду. У футболці «Волині» в Першій лізі зіграв 15 матчів та відзначився 2-а голами. Під час зимової перерви залишив склад «хрестоносців». Підписав контракт з харківським «Геліосом», за який дебютував 12 травня 2018 року проти «Гірник-спорту». Медведь вийшов на поле в стартовому складі та відіграв увесь матч. Після цього за «сонячних» більше не грав, а вже незабаром залишив команду.

Наприкінці серпня 2018 року перейшов до «Сум». Дебютував у футболці «городян» 26 серпня 2018 року проти краматорського «Авангарду». У складі «Сум» зіграв 9 матчів у Першій лізі та 2 поєдинки у кубку України. Під час зимової перерви сезону 2018/19 років підсилив ФК «Черкащина-Академія». У футболці клубу з Черкащини дебютував 6 квітня 2019 року в поєдинку проти рівненського «Вереса». Олександр вийшов на поле в стартовому складі та відіграв увесь матч, на 30-й хвилині отримав жовту картку, а на 54-й хвилині відзначився дебютним голом за нову команду. У ФК “Черкащина” 23-річний Медведь провів весь 2019 рік. На його рахунку за цей період 28 матчів, у яких він забив 11 голів.

Тарас Пучковський (23.08.1994) вихованець Львівського училища фізичної культури. У дорослому футболі дебютував 14 вересня 2012 року за команду «Карпати» (Львів) у матчі проти київського «Динамо». Встиг відіграти за команду зі Львова 3 матчі в національному чемпіонаті. На початку травня 2016 року залишив «Карпати».

20 липня 2016 року офіційно став гравцем рівненського «Вереса», але вже на початку серпня того ж року залишив рівненський клуб, жодного разу не зігравши в офіційних матчах та перейшов у ФК «Полтава». За полтавський клуб виходив на заміну у 7 матчах.

У сезоні 2019/2020 захищав кольори «Оболонь Бровар» та «Оболонь Бровар-2». За першу команду «пивоварів» провів 7 матчів та відзначився 1 голом (у ворота «Черкащини»), за дублерів – 8 матчів, 2 голи.

Нагадаємо, що четверо гравців залишили ФК “Калуш”.

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!