Перша лігаТопЧемпіонат України

ПРИКАРПАТТЯ – РУХ – 0:1. Поразка в західноукраїнському дербі



На Прикарпатті продовжується сезонна боротьба, де зима все дужче «атакує» осінь. Погодні умови негативно вплинули на стан газону, який вніс свої корективи у сьогоднішній матч. А на полі стадіону «Рух» відбулась безкомпромісна боротьба в західноукраїнському дербі. В рамках 19-го туру Першої ліги ПФЛ до Івано-Франківська завітав львівський «Рух».

Як показав дебют матчу командам важко було пристосуватися до газону і демонструвати свій звичний атакуючий футбол. Саме в центрі поля розгорталася левова боротьбу за право володіти ініціативою в поєдинку.

Перший небезпечний момент виник в середині першого тайму біля воріт «Прикарпаття». Бойчук, на підступах до штрафного майданчика, скористався незграбними діями захисників Француза та Бочкура та пробив по воротах, Новак перевів м’яч на кутовий. Львів’янам вдалося першими адаптуватися до складних умов на полі і все більше створювали небезпеку біля воріт івано-франківців.

Сам лише Ернест Антві змарнував кілька чудових нагод. Спочатку Нємчанінов прострілив з флангу вздовж воріт, на дальній штанзі не встигає до м’яча вільний від опіки ганський нападник «Руху». Далі Ернест змарнував супер нагоду відкрити рахунок, вийшовши на побачення з воротарем. Новак вийшов у проти хід нападнику, скоротивши кут обстрілу, що й помогло в даній ситуації. Знову партнери по команді виводять ганця на вбивчу позицію, той обробив м’яч та пробив у ствір воріт. Як і в попередньому епізоді голкіпер господарів рятує свої ворота. І знову невгамовний Ернест, після флангового прострілу той завдає прицільного удару, але захисники блокують м’яч.

«Прикарпаття» в першому таймі був мало чим помітним в атакуючих діях. Чи не єдиний удар за першу половину матчу по воротах Мисака, у складі господарів, завдав Кузьмин, простріливши з дальньої відстані вище воріт.

А ось «Рух» продовжив транжирити свої гольові нагоди. Нємчанінов з м’ячем залишився один у штрафному майданчику господарів, Новак швидко зреагував вийшовши з воріт та відбив м’яч, але на того ж Нємчанінова. У другій спробі захисник львів’ян влучно зарядив у ствір воріт, але з останньої лінії головою м’яч виносить Пастух.

Другий тайм розпочався з удару Оринчака, який після передачі від Цюцюри увійшов у штрафну гостей та вистрілив по воротах, Мисак заволодів м’ячем.

Відповідь від «рухівців» не забарилась. Після подачі від кутового прапорця Бочкур головою зрізав м’яч у власні ворота – 0:1. Далі Брікнер перевірив пильність Новака, пробивши за меж штрафного майданчика, м’яч після відскоку від газону відбив кіпер франківців.

Львів’яни дещо зменшили свої наступальні обороти, віддавши ініціативу господарям. Прикарпатці ледь не скористалися цим. Януш з флангу подав на дальню стійку, там Кузьмин перший на м’ячі скидає головою на Хому, а той злету вцідив у перекладину.

До кінця матчу івано-франківці намагалися зрівняти рахунок на табло, однак гравці «Руху» добре відпрацювали в захисті, не даючи шансу господарям поєдинку.

Таким чином «Рух» здобуває чергові три очки і йде на зимову перерву в статусі лідера, а ось підопічним Ковалюка є над чим працювати у міжсезоння, так як команда перебуває неподалік від зони перехідних матчів за право залишитися в Першій лізі.

Чемпіонат України. Перша ліга. 19 тур.

«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – «Рух» (Львів) – 0:1

Гол: Бочкур, 51 (аг).

«Прикарпаття»: Новак, Борисевич, Пастух, Француз, Конкольняк, Дербах, Семотюк, Оринчак (Януш, 65), Кузьмин, Цюцюра (Худоб’як, 78), Дитко (Хома, 71). Запасні: Піцан, Вульчин, Яневич, Бочкур, Геник, Шпирка, Солдатенко, Боришкевич. Головний тренер: Володимир Ковалюк.

«Рух»: Мисак, Брікнер (Калюжний, 73), Бойчук (Банасевич, 90+2), Дуць, Ернест (Кондраков, 61), Марушка, Копина, Синиця (Русин, 85), Никитюк, Нємчанінов, Заставний. Запасні: Ільющенков, Коробенко, Леандро, Мартинюк, Шевчук. Головний тренер: Леонід Кучук.

Попередження: Ковалюк, 45+2, Борисевич, 45+2, Худоб’як, 89 – Никитюк, 45+2, Брікнер, 60, Кондраков, 75.

24 листопада 2019 року. Стадіон «Рух», Івано-Франківськ.

Головний арбітр: Віктор Копієвський (Кропивницький).

Асистенти арбітра: Віктор Матяш (Донецьк), Максим Чертоляс (Херсон).

Четвертий арбітр: Анастасія Романюк (Івано-Франківськ).

Спостерігач арбітражу: Олександр Шамич (Київ).

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!