Перша лігаТопЧемпіонат України

ПРИКАРПАТТЯ – МЕТАЛУРГ – 2:1. Перша домашня перемога прикарпатців



Сьогодні, 11 жовтня, івано-франківське «Прикарпаття» провело свій черговий домашній поєдинок. У 13-му турі чемпіонату Першої ліги суперником Команди рідного краю був запорізький «Металург».

Івано-Франківці вийшли в чудовому настрої після перемоги у Волочиську. Єдине, травмований Худоб’як – кращий бомбардир в історії клубу – через отриману недавно травми залишається поза грою. Втім, як раз таки атака в останніх матчах в ударі. Що і довело початок зустрічі. Барчук та Цюцюра по черзі скинули м’яч головою зі штрафного за лінію, звідки Роман Кузьмін з льоту розстріляв ворота – 1:0.

Якщо в цьому моменті воротар Леонідов зіграв не кращим чином, то трохи пізніше по-справжньому виручив гостей. Після подачі з правого флангу Цюцюра виявився прямо перед ним на лінії воротарської і бив точно в ціль, але Леонідов вигріб м’яч, замість нього влетівши в ворота. Ще кілька разів повз ворота били Цюцюра, Француз і Барчук. Стрибучий воротар «Металурга» потягнув прицільний удар Оринчака з правого краю. Словом, «Прикарпаття» цілком собі впевнено вигравало матч.

Однак перед самою перервою гостям вдалося відігратися, і проста комбінація запорожців стала повною несподіванкою для приймаючої сторони. Пішла контратака, Разуваєв дав пас поперек штрафного на Чернія, і той з не гренадерською спритністю розвернувся навколо захисника Бочкура і з лівої вколотив м’яч під поперечину – 1:1.

Після перерви господарі очікувано пішли відіграватися. Здалеку бив Кузьмин, з близької відстані –Цюцюра з Барчуком, той же №90 влучив у штангу сильним ударом з лівої, а ще Леонідову довелося тягти дальній удар Конкольняка, а захиснику – приймати на себе точний удар Цюцюри. До всіх неприємностей гості ще й залишилися в меншості. Прорив Цюцюри через центр Кулиничу довелося переривати фолом – ціною видалення.

З чисельною перевагою «Прикарпаття» досить швидко розкачати гостей. Один тільки Конкольняк двічі завдавав небезпечні удари здалеку, здорово ходили на стандарти Барчук, Француз. А коли з правого флангу пішла масована атака івано-франківців і Борисевич з Кузьминим по черзі доставляли м’яч в штрафну, Цюцюра скинув м’яч під удар Дербаху, який з невеликим, здалося, рикошетом вколотив м’яча в сітку з лінії штрафного – 2:1. Із забивних позицій не забивали Оринчак, Цюцюра, Барчук, Француз, Дитко.

За таку нереалізацію «Металург» міг би покарати господарів, але на початку другого тайму Петров, прорвавшись в штрафну, просто послизнувся, розвертаючись під удар перед самим воротарем, а вже в кінцівці Сарапо ледь не пробив повз воротаря, пішовши на довгу подачу зі штрафного.

Прикарпатці здобувають першу домашню перемогу (не враховуючи гру з «Авангардом», де було зараховано технічну перемогу, зігравши 2:2) і здобувають 16-е залікове очко, «Металург» залишалася останньою командою з 4-ма очками.

«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – «Металург» (Запоріжжя) – 2: 1

Голи: Кузьмин, 4, Дербах, 74 – Черній, 40

«Прикарпаття»: Новак, Борисевич, Бочкур, Француз, Конкольняк, Дербах, Оринчак (Семотюк, 90 + 3) , Кузьмин, Шпирка, Цюцюра (Дитко, 85), Барчук. Запасні: Піцан, Вульчин, Яневич, Ковальчук, Пастух, Солдатенко, Геник, Хома, Януш, Бойко. Головний тренер: Володимир Ковалюк.

«Металург»: Леонідов, Білоусов, Кулинич, Сарапо, Мягков, Разуваєв, Загоруйко, Трояновський (Петров, 58), Сачко, Могильний (Ліхобабенко, 86), Черній. Запасні: Петриченко, Шевчук, Рудичев, Дяченко. Головний тренер: Олексій Годін. 18:00. м Івано-Франківськ. Стадіон «Рух» Арбітр: Олександр Шандор (Львів)

Вилучення: Кулинич, 66 (повторне попередження)

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!