Перша лігаТопЧемпіонат області

Чемпіонат області, 6-й тур: «Покуття» і «Карпати-Енергетик» здобувають перемоги



25 вересня відбулись перенесені матчі 6-го туру чемпіонату області. Команди з Коломиї і Галича представляють Івано-Франківщину у чемпіонаті України серед аматорів, тому свої поєдинки ці команди грають серед тижня.

«Пробій» (Городенка) – «Покуття» (Коломия) – 1:2

Чемпіонат області, 6-й тур: «Покуття» і «Карпати-Енергетик» здобувають перемоги 2

В Городенці, на стадіоні «Колос», «Покуття» завдало мінімальної поразки господарям матчу. Для коломиян гра виявилась складною, і лише на 89-й хвилині гості вирвали перемогу. Гол з пенальті забив Олег Керчу.

Після перемоги «Покуття» виходить на друге місце в турнірній таблиці, випереджаючи діючого чемпіона області за різницею забитих м’ячів.


«Карпати-Енергетик» (Галич) – «Бескид» (Надвірна) – 1:0

Чемпіонат області, 6-й тур: «Покуття» і «Карпати-Енергетик» здобувають перемоги 3

Галицько-бурштинська команда на стадіоні у Бурштині здолала надвірнянський Бескид. Гол у ворота підопічних Петра Кушлика забив Назар Воробчак.

Власне рахунок матчу мав бути більшим, проте знову підвела реалізація. Чого вартий тільки момент на 10 хвилині першого тайму, коли після прострілу з правого флангу атаки з вбивчої позиції не влучив у ворота Третяк, або ж після навісу від Воробця з кутового не дотягувся до м’яча Турчанський. Гості також відповідали вдалими контратаками і Плетеницькому час від часу теж доводилось показувати воротарську майстерність. Забив Воробчак під завісу першого тайму: в центрі поля збили Кримінського, проте арбітр матчу дав продовжити атаку і Назар (як і в минулому матчі проти «Вихора») протягнув м’яч по центру атаки і сильним ударом прошив Ключівського, котрий на виході намагався врятувати ситуацію. Вже опісля голу надали допомогу Кримінському та жовту картку Осіобору Діамонду. Порушень правил, а, відповідно, і зупинок у першому таймі було достатньо, тож арбітр матчу Олег Музика додав три хвилини.

Вже в доданий арбітром час гості апелювали до нього, щодо гри рукою захисника «Карпат-Енергетика» у своєму карному майданчику, проте боковий підказав, що порушення трапилось за межами штрафної. Покарання надвірнянці виконали влучно, проте кіпер господарів ефектно у стрибку м’яч парирував. На тому і пішли на перерву.

Другий тайм пройшов дещо спокійніше. Команди менше фолили, Тренери почали робити заміни. У «Карпат-Енергетика» на поле вийшли Кукурудз Андрій, Слободян Андрій, Кащій Микола, та ще один молодий бурштинець (в пару до Назара Воробчака) – Олег Поліщук. Гості намагались зрівняти рахунок дальніми ударами з-за меж карного а також завдяки активним індивідуальним діям обох легіонерів «Бескида» – Куяте Мохамеда та Осідобора-Діамонда. Ударів у ворота Плетеницького стало більше, проте вони були менш небезпечні, аніж у першому таймі.

Натомість організувати гол у ворота гостей неодноразово могли Поліщук-Воробчак та Прошак, котрі раз-по-раз не втрапляли у майже незахищені ніким ворота. Одного разу, після удару Прошака з навісу Поліщука, м’яч потрапив у перекладину. Небезпечно з-за меж штрафного «стріляв» Кримінський, проте Ключівський перевів м’яч на кутовий.

Попри велику кількість гольових моментів з обох сторін, рахунок у матчі залишився незмінним. «Карпати-Енергетик» набирають 11 залікових пунктів і посідають проміжну 5 сходинку у Чемпіонаті області. Тепер команду Русака-Вітовського у чемпіонаті області чекає нелегкий виїзд до коломийського «Покуття», котре у той же вечір (середу, 25 вересня) переграло на виїзді городенківський «Пробій».

Гравець матчуНазар Воробчак. Забив гол, створив найбільше гольових моментів. Глядачі (під час його заміни) аплодували стоячи.

«Карпати-Енергетик»: Плетеницький М., Кримінський Б., Красій В., Вовчук Я., Третяк Р., Турчанський В., Воробець Т., Блонський о., Воробчак Н., Сем’янчук Я., Прошак Р.
Запасні: Федорняк О., Поліщук О., Кащій М., Кукурудз А., Слободян А., Вовчук Ю.

«Бескид» Надвірна: Ключівський М., Бутковський Т., Осіобор-Діамонд, Добровольський П., Ясінський М., Шевченко В., Романюк Р., Гриб В., Куртяник О., Максим’юк І., Куяте Мохамед.
Запасні: Губарь Д., Ковальчук П., Демків Я., Горинь В., Грабовецький С., Гандзюк В.

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!