Перша лігаЧемпіонат України

ПРИКАРПАТТЯ – ОБОЛОНЬ БРОВАР – 0:2. Чергова невдача франківчан



Після прекрасного старту Прикарпаття потрапило в піке: всього одне очко за останніх чотири тури плюс виліт з Кубка України. Хоча в гості приїхав один із потенційних претендентів на медалі, який минулого сезону двічі обіграв івано-франківців, іншого завдання, окрім як вигравати, у них не було. Навіть попри дискваліфікацію двох досвідчених основних гравців – захисника Бочкура (відлуння одеської поразки) та форварда Барчука (а це давнє, ще за матч із Рухом кілька турів тому).

Натомість, оболонці виставили бойовий склад із «залізо-бетонним» додатково посиленим блоком оборони й акцентом на швидкі фланги. Напевно, це мало зміст проти 4-4-2 в виконанні господарів. Але, принаймні, перший тайм виявився безгольовим. Хоча один тільки Оринчак у дебюті гри бив тричі – за іронією долі, найгостріший удар (з яким справився воротар киян) йому вдався після фолу товариша, отже – й після свистка і не мав змісту. Бив також Конкольняк, але, граючи з глибини, а не вінгера, йому випадало менше таких шансів.

Оболонці грали по супернику, але при цьому – гостріше. На 25 хвилині після штрафного Коваленко бив головою так, що Новак ледве парирував м’яч, який потім стукнувся ще й об поперечину. Моментом аналогічної гостроти Прикарпаття змогло відповісти відразу після перерви. Дальній удар Дербаха Федорівський відбивав однією рукою, і його щастя, що Дитко падав в інший бік, інакше б ухитрився проштовхнути м’яча повз голкіпера, а так підбив у повітря. Не реалізувавши свій момент, господарі натомість пропустили.

Левова доля заслуги в цьому голі – у Покотилюка. І зіграв на перехоплення, і поборовся з суперником, а на відсоку «підобідав» Єфремов, із правого кута карного майданчика завдавши розкішного удару з лівої ноги в дальній кут – 0:1. Спроби господарів відігратися відбивалися гостями, заміни не заходили. А от оболонці зі своїм завданням справилися й закріпили перевагу. Знову відзначаємо високий пресинг Покотилюка, який обікрав того ж Дербаха біля чужого карного майданчика. Далі розігралися Мединський з Ковбасою, а Покотилюк, який встиг забігти в карний майданчик, щічкою в дотик з правої надіслав м’яча за адресою «сітка воріт» – 0:2.

У Прикарпаття були шанси забити. Удари завдавали Цюцюра, Кузьмин, Дитко попереду чіплявся за м’яч. Але збила темп господарям несподівана затримка – рефері призупинив гру через недостатнє освітлення. Майже 10 хвилин команди очікували, щоб продовжити гру. У підсумку, матч дограли у напівтемряві, і Оболонь-Бровар відсвяткувала дуже важку перемогу. Прикарпаття знов програло – але тут треба трішки розуміння. У Першій лізі просто більше нема жодної іншої команди, яка б комплектувалася винятково місцевими футболістами.

Man of the Match: Максим Покотилюк (Оболонь-Бровар)
Тяжко “гарує” в опорній зоні, що завжди допомагає команді. А сьогодні відзначився високим пресингом. Двічі обкрадав суперників, що призводило до голів, причому, другий забив сам.

Чемпіонат України. Перша ліга. 7 тур. 4 вересня. 18:30. Івано-Франківськ, стадіон “Рух”. 4200 глядачів. +23 С.

«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – «Оболонь Бровар» (Київ) – 0:2 (0:0)

Голи: Єфремов (56), Покотилюк (71)

Прикарпаття: Новак, Бойко (Цюцюра, 81), Француз, Ковальчук (Борисевич, 46), Конкольняк, Дербах, Боришкевич (Кузьмин, 61), Оринчак, Януш (Шпирка, 66), Дитко, Худобяк (Хома, 63).

Оболонь Бровар: Федорівський, Єфремов, Терехов, Коваленко, Безуглий, Шевченко (Майданевич, 46), Покотилюк, Валєєв, Гуськов (Мединський, 53), Ковбаса (Прокопенко, 90+5), Батальський (Бровченко, 80).

Попередження: Бойко (24), Борисевич (61), Оринчак (67), Кузьмин (68), Шпирка (72) – Шевченко (38), Батальський (50), Бровченко (90+8).

Вилучення: Оринчак (74, друге попередження).

Арбітр: С.Лапко (Львів). Асистенти арбітра: Ю.Вашкевич (Чернігів), С.Дарійчук (Чернівецька обл.).
4-й арбітр: А.Романюк (Івано-Франківськ). Спостерігач арбітражу: С.Скрипак (Київська обл.).

Поділитися з друзями в:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

X
error: Content is protected !!